Στο… εδώλιο για ρατσιστική συμπεριφορά η Ντιναμό Κιέβου

Η Ντιναμό Κιέβου θα είναι η ομάδα που θα… εγκαινιάσει τα αυστηρότερα μέτρα κατά της ρατσιστικής συμπεριφοράς που αποφάσισε πρόσφατα η UEFA, καθώς κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις για τις… ομορφιές των οπαδών της στο παιχνίδι με την Τσέλσι, στις 20 Οκτωβρίου.

Η ουκρανική ομάδα θα καθίσει στο εδώλιο του κατηγορούμενου, καθώς οι οπαδοί της προέβησαν σε σειρά ρατσιστικών ενεργειών και συνθημάτων κατά των ποδοσφαιριστών της αγγλικής ομάδας, ιδιαιτέρως των μαύρων. Η UEFA αποφάσισε την αυστηροποίηση του πλαισίου κατά του ρατσισμού στα γήπεδα, καθώς την περασμένη περίοδο το φαινόμενο είχε αρχίσει να λαμβάνει διαστάσεις και να εξαπλώνεται ακόμη και σε χώρες που παραδοσιακά αγωνίζονται μαύροι ποδοσφαιριστές, ακόμη και στις εθνικές τους ομάδες.

Εκτός των ρατσιστικών συνθημάτων και ενεργειών, στο φύλλο αγώνα καταγράφηκε η προσπάθεια οπαδών της Ντιναμό Κιέβου να μπλοκάρει τις θύρες που θα διέρχονταν οι ποδοσφαιριστές και το τεχνικό τιμ της Τσέλσι, με σκοπό να τους εκφοβίσουν.

Η υπόθεση θα εξεταστεί στις 27 Οκτωβρίου, οπότε και θα ληφθεί απόφαση. Εικάζεται πως η τιμωρία θα είναι βαριά, προκειμένου να λειτουργήσει παραδειγματικά για τυχόν νέα περιστατικά στο μέλλον.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα