Στη σύνταξη ο Βιθέντε Ντελ Μπόσκε

Μία καριέρα γεμάτη Ρεάλ Μαδρίτης και Εθνική Ισπανίας, με κάποια μικρά διαλείμματα, ήταν αυτή του Βιθέντε Ντελ Μπόσκε, ο οποίος μετά από οκτώ χρόνια αποχαιρέτισε την Εθνική ομάδα της Ισπανίας και σύμφωνα με τα δικά του λεγόμενα, αποχωρεί και από τους πάγκους.

Στο Euro της Γαλλίας δεν πέτυχε, αλλά έχοντας κατακτήσει Μουντιάλ (2012) και Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα (2010), φεύγει το δίχως άλλο ως επιτυχημένος! Ο 65χρονος Ντελ Μπόσκε ξεκίνησε τα ποδοσφαιρικά του βήματα στη γενέτειρα του τη Σαλαμάνκα μέχρι που μετακόμισε σε ηλικία 18 χρονών στις Ακαδημίες της Ρεάλ Μαδρίτης. Μέχρι το 1984 που κρέμασε σε ηλικία 34 ετών τα παπούτσια του δόθηκε δανεικός δύο χρονιές στην Καστεγιόν και μία στη Κόρδοβα και στα υπόλοιπα χρόνια έπαιξε στη Ρεάλ (445 συμμετοχές, 30 γκολ). Για τρία χρόνια σπούδασε προπονητική και το 1987 επιστρέφει στη Ρεάλ όπου μένει μέχρι το 2003 με κάποια διαλείμματα. Κατακτά ως προπονητής δύο πρωταθλήματα, δύο Champions League, ένα Σούπερ Καπ Ισπανίας, ένα Σούπερ Καπ Ευρώπης και ένα Διηπειρωτικό!

Μετά από ένα χρόνο στην Μπεσικτάς αναλαμβάνει την Εθνική ομάδα της Ισπανίας με τις γνωστές του επιτυχίες. Σήμερα θεωρητικά εγκαταλείπει το ποδόσφαιρο, αλλά αν του γίνει κάποια καλή πρόταση συνεργασίας, να δούμε πως θα αντιδράσει…

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα