ΣΟΣ για… μαμάδες από τα «Χωριά SOS»

Υποψήφιες μαμάδες προκειμένου αυτές να μεγαλώσουν τα παιδιά που φιλοξενούνται στις δομές τους αναζητούν τα χωριά SOS. Οι κατάλληλες υποψήφιες θα πρέπει να είναι ηλικίας 35 έως 50 ετών και αρχικά (με δοκιμαστικές συμβάσεις) θα αναλάβουν τον ρόλο της «θείας», επικουρώντας στο έργο τους τις υπάρχουσες μαμάδες των χωρίων, έως ότου αναλάβουν οι ίδιες οι εκπαιδευόμενες τον «μητρικό» ρόλο.

Οι γυναίκες θα ζουν όλο το εικοσιτετράωρο μαζί με τα παιδιά στα σπίτια του χωριού, ενώ θα δικαιούνται 8 ρεπό τον μήνα, όπως και την άδειά τους.
Όπως εξήγησε ο διευθυντής του παιδικού χωριού SOS Πλαγιαρίου Θεσσαλονίκης, Άκης Δρεπανίδης μιλώντας στο «Πρακτορείο FM 104,9», «αναζητούμε ουσιαστικά να δώσουν το περίσσευμα αγάπης, φροντίδας και δοτικότητας που έχουν και να μεγαλώσουν παιδιά που δεν έχουν γεννήσει, φυσικά πάντα με την υποστήριξη και κατεύθυνση ομάδας ειδικών εξωτερικών συνεργατών».

Σημείωσε επίσης ότι συνήθως οι μητέρες κάθονται 8-10 χρόνια σε ένα σπίτι «και αυτό όχι επειδή είναι υποχρεωμένες αλλά επειδή είναι συνειδητοποιημένες στον ρόλο που θα επιτελέσουν».
Οι ενδιαφερόμενες μπορούν να αναζητούν περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 210 3313661 ή να στείλουν το βιογραφικό τους στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: soshr@sos-villages.gr

(Με στοιχεία από ΑΠΕ και in.gr)

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα