Σαμαράς και διεύρυνση θα φέρουν την ανατροπή

Κάθε άλλο παρά απογοητεύτηκαν οι συνεργάτες του πρωθυπουργού με τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων που είδαν το φως της δημοσιότητας. Αντίθετα, εκτιμούν πως κάθε ημέρα θα μειώνεται η ψαλίδα με τον ΣΥΡΙΖΑ και μέχρι να ανοίξουν οι κάλπες θα έχουν επιτύχει την ανατροπή.

Στο συμπέρασμα αυτό καταλήγουν, καθώς η συσπείρωση της Ν.Δ. είναι χαμηλά, οπότε θα αυξηθεί προς το τέλος και όταν θα έχει ενταθεί η πόλωση. Επίσης, συνεχίζει ο Αντώνης Σαμαράς να υπερτερεί του Τσίπρα στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός, ενώ θεωρούν πως πολλοί ψηφοφόροι που έχουν αποφασίσει να παραμείνουν στους ΑΝΕΛ, μετά τις δημοσκοπήσεις θα αφήσουν το κόμμα Καμμένου και θα επανέλθουν στη Ν.Δ.

Ιδιαίτερη σημασία δίνουν οι συνεργάτες του πρωθυπουργού και σε τρία ευρήματα της GPO:

  • Το 75,7% του συνόλου των ερωτηθέντων πιστεύει η χώρα πρέπει να μείνει πάση θυσία στην ευρωζώνη.
  • Το 17,5% των ψηφοφόρων δεν είναι σίγουροι για τη ψήφο τους.
  • Το 13,5% δηλώνει ότι θα αποφασίσει για το κόμμα που θα ψηφίσει την τελευταία εβδομάδα και την τελευταία ημέρα πριν από τις εκλογές. Κάτι δηλαδή που μπορεί να φέρει τα πάνω κάτω.

Συνεργάτες του πρωθυπουργού δεν χάνουν την ευκαιρία να τονίζουν ότι ανάλογη ήταν και η εικόνα πριν από τις εκλογές του Ιουνίου του 2012, αλλά το αποτέλεσμα έφερε πρώτη τη Ν.Δ. Ταυτοχρόνως, τονίζουν ότι καθοριστική για την απόφαση των πολιτών μπροστά στις κάλπες θα είναι το προβάδισμα που έχει ο Αντώνης Σαμαράς στις ερωτήσεις που έχουν να κάνουν με την ικανότητα διακυβέρνησης.

Η διεύρυνση

Ο πιο μεγάλος πονοκέφαλος στο “γαλάζιο” επιτελείο για τις «δύσκολες» περιφέρειες της χώρας ακούει σε ένα όνομα: Νομός Αττικής Β΄ Αθηνών.  Στο λεκανοπέδιο με εξαίρεση την Α΄ περιφέρεια της Αθήνας, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ μπροστά όπως δείχνουν μέχρι στιγμής όλες οι «μυστικές» μετρήσεις και μάλιστα η διαφορά ξεπερνάει τις δέκα ποσοστιαίες μονάδες. Για να μειωθεί αυτή η διαφορά και να κλείσει η ψαλίδα στη Ν.Δ. έχουν αποφασίσει να ρίξουν στη μάχη δύο όπλα.

Το πρώτο είναι η διεύρυνση και το δεύτερο είναι καθημερινότητα. Το πρώτο όπλο που σημαίνει ανοίγματα και σε στελέχη  εκτός Ν.Δ. είχε επιτυχή κατάληξη στην περίπτωση της Άντζελας Γκερέκου εκτιμάται ότι θα πετύχει και για την Αττική ήδη ο Βασίλης Οικονόμου που πολιτεύεται στην Αττική θα είναι υποψήφιος με τη Ν.Δ. και θα καταλάβει μια θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται και άλλα στελέχη από άλλους πολιτικούς χώρους να πλαισιώσουν τα γαλάζια ψηφοδέλτια που «άνοιξαν» με εντολή του Αντώνη Σαμαρά. Και μάλιστα το άνοιγμα των ψηφοδελτίων συνοδεύεται από τη επιχειρηματολογία ότι η Ν.Δ. αποτελεί το πιο ασφαλές καταφύγιο για τους εκφραστές του αστικού τόξου αλλά και όσων στηρίζουν τις μεταρρυθμιστικές πολιτικές. Επιπλέον τα στελέχη αυτά μπορούν να ενταχθούν στα ψηφοδέλτια της Ν.Δ. ανεξάρτητα των προηγούμενων πολιτικών τους επιλογών. Παρόμοιες «μεταγραφές» σχεδιάζει η Ν.Δ. και στην περιφέρεια και οι επιτελείς της λεωφόρου Συγγρού αναφέρουν με νόημα ότι αυτό θα καταγραφεί στα ψηφοδέλτια που θα ανακοινωθούν το πρωί της Παρασκευής.

Μ.Κ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα