Πόσο χαμηλότερα να πέσει το «τριφύλλι»… κύριε Γιάννη;

Η κρίση αφορά τους πάντες. Ο Παναθηναϊκός έχει υποστεί μεγάλες συνέπειες από τη γενικότερη κατάσταση, καθώς είχε να αντιμετωπίσει και τις διοικητικές αλλαγές των τελευταίων χρόνων. Από το σημείο αυτό, όμως, μέχρι να τον «καβαλά» ο… Αστέρας Τρίπολης στην ειδική βαθμολογία της UEFA, υπάρχει μεγάλη απόσταση.

Κανείς δεν απαίτησε να κατακτήσει το «τριφύλλι» το Champions League. Όμως επί των ημερών του Γιάννη Αναστασίου στον πάγκο της ομάδας, ο Παναθηναϊκός όχι μόνο απέτυχε να πραγματοποιήσει μία έστω και αξιοπρεπή πορεία στην Ευρώπη, αλλά ενδεχομένως να έχει καταγράψει την πιο «μαύρη» ευρωπαϊκή τριετία στην ιστορία του ως σύλλογος.

Το τελειωτικό κτύπημα για τους οπαδούς του «τριφυλλιού», ήρθε από την ανακοίνωση της ειδικής κατάταξης της UEFA, μετά και τα παιχνίδια του Europa League την Πέμπτη (5/11). Δεν είναι… τρολάρισμα, ούτε… κάποια δημοσιογραφική υπερβολή. Είναι ένα ΓΕΓΟΝΟΣ. Ο Αστέρας Τρίπολης ξεπέρασε τον Παναθηναϊκό στην ειδική βαθμολογία της UEFA, ανεβαίνοντας στην 110η θέση, με 15.820 βαθμούς, έναντι 14.820 βαθμών που έχει ο Παναθηναϊκός, ο οποίος καταλαμβάνει την 118η θέση.

Την ίδια στιγμή, ο ΠΑΟΚ βρίσκεται στην 58η θέση, έχοντας 2,5 φορές περισσότερους βαθμούς (34.320), ενώ ο Ολυμπιακός βρίσκεται στην 21η θέση, έχοντας πέντε φορές περισσότερους βαθμούς (70.820).

Ως εκ τούτου αναρωτιόμαστε. Πόσο πιο χαμηλά θα έπρεπε να είχε πέσει ο άλλοτε «πρεσβευτής» του ελληνικού ποδοσφαίρου στην Ευρώπη, για να αντιδράσει η διοίκηση… κύριε Γιάννη; Θεωρείται πετυχημένος ένας προπονητής σε μία μεγάλη ομάδα, όταν αυτή διασύρεται παγκοσμίως; Ή μήπως η συγκυριακή κατάκτηση ενός κυπέλλου, μπορεί να «ξεπλύνει» την ντροπή των αποκλεισμών από ομάδες μεσαίου διαμετρήματος, ή από ομάδες του… Αζερμπαϊτζάν, με αποκορύφωμα την… «καβάλα» από τον Αστέρα Τρίπολης στην ειδική βαθμολογία της UEFA;

Πόσο πιο χαμηλά πιστεύετε ότι μπορεί να αντέξει την ομάδα του ο οπαδός του Παναθηναϊκού… κύριε Γιάννη;

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα