Πρόστιμο-μαμούθ στη Ferrari για απόκρυψη… τρακαρισμάτων!

Όταν ζεις στην Ελλάδα όπου η όποια τροχαία παράβαση τιμωρείται με χρηματικό πρόστιμο το οποίο μειώνεται κατά το ήμισυ αν ο παραβάτης οδηγός το πληρώσει εντός 10 ημερών, η παρακάτω είδηση για το πώς κράτη όπως οι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν το ζήτημα της οδικής ασφάλειας εν γένει, μοιάζει με… εξωγήινη! Η ιστορία λοιπόν έχει ως εξής: η Ferrari καλείται να πληρώσει στις αμερικανικές αρχές το πρόστιμο-μαμούθ των 3,5 εκατ. δολαρίων γιατί από το έτος 2011 ως σήμερα η φίρμα δεν έχει υποβάλει –όπως προβλέπεται από την αμερικανική νομοθεσία–λεπτομερείς εκθέσεις στον εθνικό φορέα οδικής ασφάλειας αυτοκινητοδρόμων (National Highway Traffic Safety Administration – NHTSA) των ΗΠΑ στις οποίες να αναφέρονται τραυματισμοί, θάνατοι, πιθανά προβλήματα των αυτοκινήτων της, ακόμη και παράπονα πελατών.

Η συγκεκριμένη υποχρέωση των αυτοκινητοβιομηχανιών προς την NHTSA υφίσταται προκειμένου να ελέγχεται η ασφάλεια των οχημάτων και η Ferrari «εγκαλείται» γιατί δεν ανέφερε ποτέ στον αρμόδιο φορέα 3 δυστυχήματα που συνέβησαν αντίστοιχα το 2005 (στο Ιλινόις με μία 360 Spider), το 2006 (στη Γερμανία με μία F430 F1) και το 2009 (στην Καλιφόρνια με μία F430 Spider). Έτσι λοιπόν έπεσε βαρύς ο πέλεκυς στην θρυλική φ΄ριμα αυτοκινήτων η οποία καλέιται όχι μόνο να καταβάλλει το πρόστιμο, αλλά και να αναπληρώσει το κενό που έχει δημιουργηθεί στα αρχεία του NHTSA, υποβάλλοντας αναδρομικά όλες τις σχετικές εκθέσεις και τα στατιστικά στοιχεία που απαιτούνται.

Αν αναρωτιέστε ποια ήταν η αντίδραση της Ferrari, οι εκπρόσωποι της αυτοκινητοβιομηχανίας δήλωσαν ότι θα πληρώσουν τη… λυπητερή και θα εκπαιδεύσουν υπαλλήλους οι οποίοι θα ασχοληθούν με την αναδρομική σύνταξη των εκθέσεων που λείπουν από το 2011.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα