“Προσφέρετε φτηνό θέαμα αντί άρτου”

 

“Θα καταγγείλουμε στον ελληνικό λαό τον αντιπερισπασμό που κάνετε, αυτή την εποχή” είπε κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του στη συζήτηση για την σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τον Γιάννο Παπαντωνίου, ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου.

Όπως τόνισε ο βουλευτής Αχαΐας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, “θα υπερψηφίσουμε τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής γιατί εμείς πρώτοι ζητήσαμε τη σύσταση επιτροπής από τότε που μπήκαμε στην ΟΝΕ μέχρι σήμερα, εσείς όμως το αρνηθήκατε. Διεκδικούμε παντού διαφάνεια, να έρθει η αλήθεια στο φως, χωρίς να βρίσκονται πρόσωπα στο απυρόβλητο, χωρίς επικοινωνιακά πυροτεχνήματα. Επιθυμείτε τη διαφάνεια α λα κάρτ”.

Ακόμη ο κ. Παπαθεοδώρου είπε πως “εξοπλιστικά υπήρχαν μόνο το 2000-2004 για εσάς. Δεν υπήρξαν εξοπλιστικά τα επόμενα χρόνια. Επιλέγετε να παρουσιάσετε μια πρόταση για να σπρώξετε με δήθεν αποκαλύψεις, τον πολιτικό χρόνο που πιέζει τη χώρα μέχρι το καλοκαίρι”.

Μάλιστα ο κ. Παπαθεοδώρου επιτέθηκε στον πρωθυπουργό τονίζοντας πως “ο κ. Πρωθυπουργός τις τελευταίες δέκα μέρες υποδύεται πολλαπλούς ρόλους: ως ευλαβής πιστός στον πανάγιο τάφο, ως φιλολαϊκός ευρωπαϊστής στην επέτειο της Συνθήκης της Ρώμης,  ως ειδικός διάδοχος της ιστορίας των αγώνων της Αριστεράς των πέτρινων χρόνων, χθες στο Μουσείο Μπελογιάννη, σήμερα ως Αρχάγγελος της κάθαρσης ενάντια στην διαχρονική διαφθορά και διαπλοκή στον τόπο και προσεχώς ως τελετάρχης των μεγάλων έργων που εγκαινιάζονται και  εκσυγχρονίζουν τη χώρα. Πολλοί ρόλοι σε σύντομο και συμπυκνωμένο χρόνο, την ίδια στιγμή που η διαπραγμάτευση για την αξιολόγηση δεν τελειώνει, ενώ από παντού εκφράζεται η πεποίθηση ότι η καθυστέρηση οδηγεί σε τέταρτο μνημόνιο και το 2017 θα είναι άλλη μία χρονιά στασιμότητας, χωρίς προοπτική εξόδου στις αγορές. Οι ρόλοι αυτοί εξυπηρετούν μία γενικευμένη επιχείρηση αντιπερισπασμού και επικοινωνιακής διαχείρισης του αδιεξόδου στο οποίο έχει περιέλθει η Κυβέρνηση, αλλά καθόλου δεν υπηρετούν τις πραγματικές ανάγκες της χώρας. Η τακτική του καταιγιστικού  «πυροτεχνήματος» ενέχει περισσότερο τον κίνδυνο του καψίματος αυτού που τη χρησιμοποιεί, παρά της παραγωγής  φαντασμαγορικού θεάματος. Απέναντι σε αυτή την τακτική, η Δημοκρατική Συμπαράταξη καταγγέλλει  στον ελληνικό λαό, τον αντιπερισπασμό που επιχειρείται,  όπως και την επιλεκτική ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής  σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη στιγμή για τη χώρα”.

Επίσης διερωτήθηκε για ποιο λόγο δεν υπήρξε κυβερνητική πρόταση για εξεταστική σχετικά με την οικονομία και για την περίοδο Βαρουφάκη υποστηρίζοντας ότι “να έρθει η αλήθεια στο φώς για όλα, χωρίς προστατευόμενες ζώνες, πρόσωπα στο απυρόβλητο, αυθαίρετες συνωμοσιολογίες, επικοινωνιακά πυροτεχνήματα και μεθοδευμένες αποκαλύψεις”.

Τέλος ο εισηγητής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης τόνισε πως “την ώρα που ο ελληνικός λαός θα ανακαλύπτει τα νέα επιτεύγματα της γενναίας διαπραγμάτευσής σας, η κυβέρνηση επιλέγει να δώσει φτηνό και χιλιοπαιγμένο θέαμα όταν του στερεί καθημερινά τον άρτο”.

Για το ΚΕΕΛΠΝΟ

Για τις διώξεις για τις προσλήψεις του ΚΕΕΛΠΝΟ η Εύη Χριστοφιλοπούλου, υπεύθυνη του τομέα Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Υγείας της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Από την πρώτη στιγμή είχαμε επισημάνει τις εγκληματικές μεθοδεύσεις με σκοπό τον διορισμό ημετέρων στο ΚΕΕΛΠΝΟ. Για τον λόγο αυτό βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης υποβάλαμε μηνυτήρια αναφορά στις εισαγγελικές αρχές.

Τουλάχιστον τώρα, που η Δικαιοσύνη ασκεί διώξεις, θα περιμέναμε στοιχειώδη αυτοκριτική από την κυβέρνηση. Αντ’ αυτού, ο Αν. Υπουργός Υγείας, συνεχίζει να εμφανίζεται ως δήθεν θύμα του πελατειακού συστήματος.

Δεν υπάρχει, όμως, ίχνος ντροπής στους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Η ευθιξία, η δικαιοσύνη και η αξιοκρατία είναι άγνωστες λέξεις γι’ αυτούς.

Είμαστε βέβαιοι ότι η Δικαιοσύνη θα ασκήσει το έργο της ανεπηρέαστη μέχρι τέλους”.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα