Προβλέπει κατάρρευση της κυβέρνησης ο Κυριάκος

«Η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου καταρρέει» ήταν η φράση -«κλειδί» του Κυριάκου Μητσοτάκη σε σύναξη με βουλευτές της Ν.Δ. που συμμετέχουν στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. που δεν αποκλείει εξελίξεις σύντομα, εκτιμά ότι ο Πρωθυπουργός δίνει την εικόνα της κατάρρευσης σε όλα τα επίπεδα και αυτό που τον φοβίζει είναι το ζήτημα πλέον της εθνικής ασφάλειας. Ως εκ τούτου δεν αποκλείει τίποτα και στην αξιωματική αντιπολίτευση είναι έτοιμοι για όλα τα ενδεχόμενα.
Παρουσία του διευθυντή του πολιτικού του γραφείου Μιχάλη Μπεκίρη, ο γραμματέας της Κ.Ο. Κώστας Τσιάρας και οι βουλευτές Κώστας Γκιουλέκας, Μάξιμος Χαρακόπουλος, Θόδωρος Φορτσάκης, Κώστας Κοντογεώργος, Γιώργος Στύλιος, Κώστας Κουκοδήμος, Άννα Καραμανλή και Μαρία Αντωνίου, άκουσαν τον πρόεδρο της Ν.Δ. να εκφράζει την ανησυχία του για τις εξελίξεις στο προσφυγικό-μεταναστευτικό.
Η εκτίμηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν ότι η πρόσφατη συμφωνία Ε.Ε. – Τουρκίας είναι εξαιρετικά δύσκολο να εφαρμοστεί μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες και ο ίδιος θέτει την ασφάλεια των πολιτών ως ύψιστη προτεραιότητα για κάθε δημοκρατικό κράτος.
Η προ ημερησίας για την ασφάλεια
Γι’ αυτό και στη συνέχεια, σε διευρυμένη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου της Κ.Ο. της Ν.Δ. ο Κυρ. Μητσοτάκης αποφάσισε, θέλοντας να δείξει ότι το μείζον στην παρούσα φάση δεν είναι η Βουλή να συζητήσει για τη διαφθορά και τη δικαιοσύνη, υπέβαλλε το αίτημα για να διεξαχθεί η προ ημερησίας συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών για την ασφάλεια. Η κίνησή του αυτή προκάλεσε ενόχληση στην κυβέρνηση και δεν είναι τυχαίο ότι σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Δήμο Ζωγράφου, ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς εξέφρασε την δυσαρέσκειά του για την επιλογή του Κυρ. Μητσοτάκη να ζητήσει τη σχετική συζήτηση με επιστολή του στον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση.
Επί της ουσίας, ο Κυρ. Μητσοτάκης θέλησε με την κίνησή του, να βάλει στην ατζέντα το ζήτημα της εθνικής ασφάλειας, που θεωρείται προνομιακό πεδίο για τη Ν.Δ. που θα έχει την ευκαιρία να αναδείξει τις ευθύνες της κυβέρνησης στο προσφυγικό-μεταναστευτικό τουλάχιστον δυο φορές: μια στην συζήτηση που ζήτησε ο πρόεδρος της Ν.Δ. και πρέπει να γίνει εντός 25 ημερών και άλλη μια την προσεχή Τρίτη, όπου κατά την συζήτηση που αιτήθηκε ο Πρωθυπουργός για τη διαφθορά και τη δικαιοσύνη, εκ των πραγμάτων θα τεθεί το προσφυγικό-μεταναστευτικό.
Με την απόφαση για αίτημα της Ν.Δ. είναι σαφές ότι η αξιωματική αντιπολίτευση υιοθετεί την άποψη ότι συνδέεται άμεσα η προσφυγική κρίση με την ασφάλεια της χώρας που εξ’ αντανακλάσεως οδηγεί αντικειμενικά στην σύνδεση προσφυγικού-μεταναστευτικού και τρομοκρατίας. Επίσης, η Ν.Δ. σκληραίνει την αντιπολιτευτική της στρατηγική σε όλα τα επίπεδα και δεν είναι τυχαίο ότι χθες προκρίθηκε το σλόγκαν «με την Αριστερά έχει μόνο χειρότερα».
Στο αμαξοστάσιο
Παράλληλα, ο Κυρ. Μητσοτάκης συνεχίζει τις κινήσεις του για να δείξει ότι είναι κοντά στον κόσμο της εργασίας. Μάλιστα σήμερα πήγε ξημερώματα, πριν από τις έξι το πρωί, στο αμαξοστάσιο με τα λεωφορεία του ΟΣΥ στην Πέτρου Ράλλη. «Η Ελλάδα που ξυπνάει νωρίς. Η παραγωγική, η δημιουργική, η σκληρά εργαζόμενη Ελλάδα. Αυτή μας εμπνέει» έγραψε στο twitter o πρόεδρος της Ν.Δ. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης περιηγήθηκε στους χώρους του αμαξοστασίου, άκουσε τα προβλήματα των οδηγών και τοποθετήθηκε υπέρ της ανάγκης υποστήριξης των δημόσιων αστικών συγκοινωνιών. Σε δηλώσεις του, είπε ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι οδηγοί είναι αποτέλεσμα μιας εξαιρετικά άστοχης κυβερνητικής πολιτικής η οποία, σημείωσε, επιβάρυνε οικονομικά τις εταιρείες, αύξησε την εισιτηριοδιαφυγή και τελικά αύξησε και το εισιτήριο.
Ο Χατζηδάκης
Φόβους για τη συνοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία διέρχεται τη μεγαλύτερη πολυεπίπεδη κρίση εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Κωστής Χατζηδάκης και κάλεσε την κυβέρνηση να ενεργοποιηθεί γιατί όπως είπε «στο τέλος θα μας μείνουν οι φόροι και οι πρόσφυγες.»
«Δεν είναι ευχάριστη προοπτική» είπε χαρακτηριστικά μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό και πρόσθεσε ότι «η κυβέρνηση παραδέρνει μεταξύ ιδεοληψιών και ερασιτεχνισμού και ο τρόπος με τον οποίο διαχειρίζεται τόσο το προσφυγικό όσο και την αξιολόγηση θα έχει ως αποτέλεσμα να μας μείνουν και οι πρόσφυγες και οι αυξημένοι φόροι». Τόνισε ακόμη ότι «η κυβέρνηση ασχολείται με τις επικοινωνιακές προσπάθειες , με λεβέντικες μάχες και ηρωικές κορόνες αντί να ασχοληθεί με την ουσία και να δει το δρόμο που ακολούθησαν άλλες χώρες όπως η Ιρλανδία ή η Πορτογαλία στο θέμα της οικονομικής κρίσης και η Ιταλία στο μεταναστευτικό».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα