“Πρέπει να αποφύγουμε να οδηγηθούμε σε 4ο μνημόνιο”

Τον κίνδυνο ενός τετάρτου μνημονίου κρούει ο Πάνος Σκουρλέτης ενώ χαρακτήρισε πολιτική ήττα το ασφαλιστικό. Πρέπει να αποφύγουμε να φθάσουμε σε σημείο, να οδηγηθούμε σε 4ο μνημόνιο» υπογράμμισε ο υπουργός Περιβάλλοντος μιλώντας στον ΑΝΤ1. «Αν πάμε σε νέα μέτρα και νέο μνημόνιο, τότε αυτό το πρόγραμμα θα έχει αποτύχει» τόνισε μεταξύ άλλων.

Υποστήριξε ότι εάν υπάρξει θετική αντιμετώπιση από τους δανειστές στην ποσοτική χαλάρωση, το χρέος και τα πρωτογενή πλεονάσματα μετά το 2018, τότε η οικονομία θα εκτιναχθεί, επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για επιπλέον μέτρα.

Σε ό,τι αφορά τον ίδιο, όταν ρωτήθηκε εάν θα παραιτηθεί σε μια τέτοια εξέλιξη, απάντησε ότι «το τελευταίο που ενδιαφέρει τους πολίτες είναι τι θα κάνει ο Σκουρλέτης» για να σημειώσει πως το μείζον είναι οι αποφάσεις που θα ληφθούν.

Κληθείς να σχολιάσει το νέο ασφαλιστικό έκανε λόγο για μια μεταρρύθμιση στο πλαίσιο συμβιβαστικής και επώδυνης συμφωνίας. Παραδέχθηκε δε ότι το ασφαλιστικό αποτελεί μια «πολιτική ήττα». Δήλωσε πάντως ότι εάν επιτευχθούν οι στόχοι τότε μέσα στο 2017 ίσως και να μπορέσει να δοθεί η 13η σύνταξη.

«Υποστήκαμε μια ήττα αλλά κάναμε το καλύτερο δυνατό. Εξαντλήσαμε όλες τις δυνατότητές μας και κάναμε σωστή επιλογή. Δώσαμε τη μάχη με αβεβαιότητες και ανοιχτά ζητήματα επειδή το ζήτησε ο λαός είπε. Παράλληλα, τόνισε ότι η κυβέρνηση χαρακτηρίζεται για την ειλικρίνειά της, ενώ ξεκαθάρισε ότι η τωρινή κυβέρνηση δεν θα υιοθετούσε ποτέ τη λογική ενός «success story».

Σχετικά με το ενδεχόμενο ανασχηματισμού τόνισε ότι δεν τον ενδιαφέρει ο ανασχηματισμός προσώπων, αλλά «δεν πρέπει να υπάρξει ανασχηματισμός του προγράμματός μας», ενώ απαντώντας σε άλλες ερωτήσεις, επισήμανε: «Η ένταξη μου στην Αριστερά, από μικρό παιδί, καμία φορά δεν καθορίστηκε με βάση την καρέκλα».

Ο κ. Σκουρλέτης υποστήριξε πως αν κάτι χαρακτηρίζει την κυβέρνηση είναι η ειλικρίνεια, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Εμείς δεν θα μιλήσουμε για success story».

Αναγνώρισε ότι αρχικά ο ΣΥΡΙΖΑ υποτίμησε τους πολιτικούς συσχετισμούς και τις επιρροές που υπήρχαν στο διεθνές πεδίο, αλλά συμπλήρωσε πως έδωσε τη μάχη και προσέφυγε στον λαό, ο οποίος τον εμπιστεύτηκε και πάλι.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα