Ο Σταύρος διατηρεί την ψυχραιμία του

Εκρηκτικό μπορεί να θεωρηθεί το Σαββατοκύριακο για το Ποτάμι, αλλά παρά τα όσα προηγήθηκαν ο Σταύρος Θεοδωράκης εξακολουθεί να διατηρεί την ψυχραιμία του. «Το Ποτάμι είναι μόνο η μαγιά του καινούριου, θα πρέπει να προστεθούν και άλλοι, άνθρωποι από την κανονική ζωή, δημιουργοί, ακόμα και παλιοί πολιτικοί που έχουν τολμήσει και να δημιουργηθεί ένα μεγάλο ριζοσπαστικό μεταρρυθμιστικό ρεύμα. Αυτό λέει το Ποτάμι, αυτό φαντάζομαι ότι λέει και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού» απάντησε, μεταξύ άλλων, ο Σταύρος Θεοδωράκης σε ερώτηση για τις δηλώσεις Θεοχάρη.

Αντίθετα ο επικεφαλής του Ποταμιού τόνισε σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους της Ένωσης Οινοπαραγωγών Β. Ελλάδας: «Οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για το ασφαλιστικό, αντί να λύνουν το πρόβλημα, μάλλον το επιδεινώνουν». Ο κ. Θεοδωράκης επισήμανε επιπλέον ότι πρέπει να υπάρχει μια συνεχή προσπάθεια από όλες τις πολιτικές δυνάμεις για την επίλυση του ασφαλιστικού και αφού επανέλαβε ότι το Ποτάμι έχει καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση, τόνισε «βλέπουμε το ασφαλιστικό από εντελώς διαφορετικό δρόμο από ότι το έβλεπαν τα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ χθες και ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα».

Μεταξύ άλλων, για το συγκεκριμένο θέμα ο επικεφαλής του Ποταμιού πρότεινε να γίνει ένας «εθνικός πραγματικός διάλογος, για να λύσουμε ένα πρόβλημα που ξεπερνάει αυτή τη στιγμή τη χώρα, ξεπερνάει αυτή τη γενιά και θα δεσμεύσει πιθανώς και τις επόμενες γενιές». Βασική αρχή για το Ποτάμι, όπως είπε χαρακτηριστικά είναι μία και αφορά στο ότι «δεν μπορεί οι άνθρωποι που παράγουν, που δημιουργούν να είναι εισπράκτορες και να δίνουν λεφτά σε ένα σύστημα που δεν έχει πάτο».

Οι δημοσκοπήσεις

Για τις δημοσκοπήσεις που δείχνουν ανατροπή του σκηνικού στο πολιτικό πεδίο ο κ. Θεοδωράκης αφού υπογράμμισε ότι οι Έλληνες δείχνουν «κουρασμένοι από τις συνεχείς εκλογικές αναμετρήσεις», επισήμανε «σε ό,τι μας αφορά πράγματι υπάρχει μια πτώση, εμείς δεν είμαστε από αυτούς που κρυβόμαστε, αλλά η πολιτική δεν είναι μια μαθηματική πράξη, δεν έχει πάντα μια απεικόνιση στα νούμερα». Ως προς την άνοδο της ΝΔ και της πτώσης του ΣΥΡΙΖΑ που δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, ο κ. Θεοδωράκης τόνισε ότι «αυτό που προέχει και για εμάς, αλλά και για τα άλλα κόμματα, είναι να δώσουμε εξετάσεις στο πραγματικό πεδίο των μεταρρυθμίσεων».

Σε ερώτηση για ενδεχόμενη συνεργασία του Ποταμιού με το ΠΑΣΟΚ, ο ίδιος επισήμανε «οι συνεργασίες δεν γίνονται για να εξασφαλίσει ο κάθε βουλευτής την θέση του στο μέλλον, αλλά για να λύσουν τα προβλήματα της χώρας». Εξήγησε δε «αν δούμε ότι συμφωνούμε στο πως μπορούμε να λύσουμε τα προβλήματα της χώρας, τότε ας πάμε σε συνεργασίες. Αλλά δεν μπορούμε να βάζουμε το κάρο πριν από τα άλογα».

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα