Οφ σάιντ; Για να το ξαναδούμε! (Video)

Πριν από δύο εικοσιτετράωρα και στον αγώνα Ατλέτικο Νασιονάλ – Κασίμα Άντλερς για το Μουντιάλ Συλλόγων ο διαιτητής της αναμέτρησης θέλησε να δει σε βίντεο μία ανατροπή για να διαπιστώσει αν ήταν πέναλτι. Να που η εφαρμογή της τεχνολογίας στο ποδόσφαιρο, όμως, μάλλον μπαίνει σε ημερήσια διάταξη, διότι στον ημιτελικό της διοργάνωσης, μεταξύ της Ρεάλ Μαδρίτης και της Κλαμπ Αμέρικα, είχαμε άλλη μία φάση που απασχόλησε τους τηλεδιαιτητές της αναμέτρησης.

Συγκεκριμένα, στο 90’ της αναμέτρησης ο Κριστιάνο Ρονάλντο πήρε μία πάσα στην πλάτη της άμυνας της Κλαμπ Αμέρικα και μετά από μία μικρή κούρσα με την μπάλα πλάσαρε για να κάνει το 2-0. Ο βοηθός δεν σήκωσε τη σημαία, αλλά οι παίκτες από την ομάδα του Μεξικό διαμαρτυρήθηκαν έντονα για οφ σάιντ και έτσι η φάση πήγε για επανεξέταση!

Η εντολή του Ινφαντίνο, άλλωστε, είναι σαφής. Φάσεις που μπορούν να αλλοιώσουν αποτέλεσμα δύναται να εξεταστούν στο βίντεο. Η φάση, λοιπόν, εξετάστηκε από τους διαιτητές εντός του στούντιο και μόλις ενημέρωσαν τον διαιτητή του γηπέδου μέσω ενδοσυνεννόησης πως ο Κριστιάνο καλυπτόταν, έγινε η σέντρα.

Βρισκόμαστε στη αυγή μεγάλων διαιτητικών εξελίξεων απ’ ότι φαίνεται. Σε λίγα χρόνια διαιτητική λάθη που μπορούν να εντοπιστούν από τη χρήση βίντεο θα καταργηθούν, ενώ θυμίζουμε πως υπάρχει και σκέψη για τοποθέτηση τσιπ στα ρούχα των ποδοσφαιριστών.

Δείτε το κανονικό όπως φαίνεται κι από το βίντεο γκολ του Ρονάλντο και γίνετε και εσείς για λίγο διαιτητής:

https://www.youtube.com/watch?v=lFoIcr-404M

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα