«Ξηλώθηκε» επίσκοπος στη Βουλγαρία που συμμετείχε σε σεξουαλικό όργιο

Ένας ορθόδοξος επίσκοπος της εκκλησίας της Βουλγαρίας καθαιρέθηκε σήμερα, λόγω συμμετοχής σε σεξουαλικό όργιο που αποτυπώθηκε μάλιστα και σε βίντεο, το οποίο διέρρευσε πρόσφατα. Ο άτακτος επίσκοπος, ηγούμενος της ιεράς μονής του Μπάτσκοβο (νότια Βουλγαρία), της δεύτερης μεγαλύτερης μονής της χώρας, φαίνεται ότι απόλαυσε τη συντροφιά τεσσάρων γυναικών σε μια βραδιά.

Η ορθόδοξη εκκλησία, στην οποία ανήκει άνω του 80% των Βουλγάρων, συγκλονίζεται εδώ και πολλά χρόνια από σκάνδαλα. Όπως γράφουν «Τα Νέα» το άνοιγμα των κομμουνιστικών αρχείων, τον Ιανουάριο του 2012, είχε αποκαλύψει πως 11 από τους 15 μητροπολίτες που αποτελούν την Ιερά Σύνοδο υπήρξαν πράκτορες ή συνεργάτες των μυστικών υπηρεσιών. Ένας από τους ιερωμένους αυτούς, ο Κύριλλος, μητροπολίτης της Βάρνας (ανατολική Βουλγαρία) όπου ήταν γνωστός για το πολυτελές αμερικανικό αυτοκίνητό του, βρέθηκε τον περασμένο Ιούλιο νεκρός, κατά τα φαινόμενα από πνιγμό, σε παραλία της Μαύρης Θάλασσας.

Ο μητροπολίτης Νικολάι του Πλόβντιβ (Φιλιππούπολη, κέντρο), ο οποίος επικρίνεται από τα μέσα ενημέρωσης για την πολυτελή διαβίωσή του, είχε από την πλευρά του επιχειρήσει μάταια, πριν από έναν χρόνο, να πουλήσει το μάρκας Rolex ρολόι του για να πληρώσει τον λογαριασμό του ηλεκτρικού της εκκλησίας του Πλόβντιβ, η οποία είναι καταχρεωμένη.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα