Ντούσαν Σάκοτα για Εθνική!

Έναν απίθανο και σχεδόν συγκινητικό Ντούσαν Σάκοτα είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν οι φίλοι της ΑΕΚ και του μπάσκετ που παρακολούθησαν τον αγώνα της «Βασίλισσας» με τη Μονακό για τη φάση των «16» του Champions League FIBA.

Ο φόργουορντ της Ένωσης ήταν καταπληκτικός κόντρα στους Μονεγάσκους φανέρωσε για μία ακόμη φορά τις επιθετικές αρετές του, το γρήγορο και καλό μακρινό σουτ, την ψυχραιμία στις βολές και τη διεισδυτικότητα και είναι ευχής έργον που κάνει μία τέτοια χρονιά, καθώς με αυτές τις εμφανίσεις μπορεί σίγουρα να ενισχύει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα που χρειάζεται πάση θυσία έναν τέτοιο καλαθοσφαιριστή.

Η Εθνική μας ομάδα διαθέτει το καλύτερο «τεσσάρι» στην Ευρώπη, τον Γιώργο Πρίντεζη και ο Ντούσαν Σάκοτα είναι ότι πρέπει για εφεδρεία του. Με σχεδόν πανομοιότυπη σωματοδομή μπορεί κάλλιστα ο ένας να μπαίνει στη θέση του άλλου χωρίς να διαταράσσονται οι ισορροπίες, ανάλογα με τις απαιτήσεις του κάθε αγώνα, καθώς ο Πρίντεζης απειλεί καλύτερα από κοντά και φυσικά ο Σάκοτα από μακριά.

Με τη Μονακό ο καταπληκτικός 30χρονος παίκτης της ΑΕΚ πέτυχε 20 πόντους (4/7 τρίποντα, 6/6 βολές,  1/2 δίποντα) και είχε 5 ριμπάουντ (μία ασίστ και ένα κλέψιμο). Πρωταγωνιστής ήταν και στον προηγούμενο γύρο όταν κράτησε όρθια την Ένωση στο ματς της Λιθουανίας με την Ουτένα (13 πόντοι, 4 ρ., 4 ασ., 2 κλ., 2 κοψ.). Για να έχουν ολοκληρωμένη γνώμη οι εκλέκτορες πρέπει σίγουρα να δουν και το τελείωμά του στη χρονιά, όπου θα κληθεί να αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό…

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα