Μύδροι Λαφαζάνη κατά της κυβέρνησης

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε από το βήμα του Κοινοβουλίου, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης τόσο για το θέμα των πλειστηριασμών όσο και για την πρωινή επιχείρηση της αστυνομίας στο Πολυτεχνείο.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για κυβέρνηση αυταρχισμού που καταπατά το Σύνταγμα και επιχειρεί να οδηγήσει την κοινωνία σε ακροδεξιές κατευθύνσεις. Κατά τον βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης, οι αστυνομικές επεμβάσεις χρησιμοποιούνται προκειμένου να αποπροσανατολιστεί ο λαός από το θέμα της άρσης απαγόρευσης των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας.

«Tα ερωτήματα για την πρωτοφανή αστυνομική επιχείρηση στο Πολυτεχνείο είναι πελώρια. Να έρθει ο υπουργός και να μας απαντήσει  τι συνέβη», είπε ο Λαφαζάνης. Και πρόσθεσε: «Και στο παρελθόν με απαράδεκτο τρόπο εισέβαλε αστυνομία αλλά είχαν προηγηθεί επεισόδια. Τώρα δεν υπήρχαν επεισόδια. Είχαν έγκριση από τις πρυτανικές αρχές; Απαράδεκτα και πρωτοφανή πράγματα. Κάνετε λάθος, αν νομίζετε ότι μπορείτε να οδηγήσετε την κοινωνία σε ακροδεξιές κατευθύνσεις, για να φέρετε νέο μνημόνιο». 

Σε άλλο σημείο, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε: «Είστε κυβέρνηση αυταρχισμού που καταπατά το Σύνταγμα και λεηλατεί την οικονομία και την κοινωνία. Θέλετε να καλύψετε με αυτές τις αστυνομικές παρεμβάσεις τον άλλο ‘άθλο’, την άρση απαγόρευσης πλειστηριασμών. Αυτό είναι το νέο ‘δώρο’ για τις ελληνικές οικογένειες. Πάτε να επιτρέψετε πλειστηριασμούς με κοινωνικά κριτήρια, θέλετε να βάλετε κοινωνικά κριτήρια για το ξεσπίτωμα ανθρώπων. Η απόλυτη βαρβαρότητα».

Και ο Λαφαζάνης κατέληξε λέγοντας: «Στους εκατοντάδες χιλιάδες ανέργους θέλετε να προσθέσετε χιλιάδες αστέγους, για να διασώσετε υποτίθεται τις τράπεζες. Θα έχουμε το τέλος της μικροιδιοκτησίας στα ακίνητα. Μαζικό ξεσπίτωμα στις οικογένειες. Το δόγμα σας είναι πως αποτελεί αμαρτία η ιδιοκτησία κατοικίας».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα