Κυρία ή Βασίλισσα;

Το μαγικό εισιτήριο για τον τελικό του Βερολίνου θα κυνηγήσουν το βράδυ της Τετάρτης, 13/5 δύο μεγάλες ομάδες ευρωπαϊκές ομάδες, η Γιουβέντους και η Ρεάλ Μαδρίτης στη ρεβάνς του 2-1 υπέρ της «γηραιάς κυρίας» στο Τορίνο.

Οι δύο ομάδες είναι κυρίαρχες στα πρωταθλήματά τους, καθώς η Ρεάλ έχει 32 τίτλους και η Γιούβε 31, αλλά η μεγάλη τους διαφορά έγκειται στις κατακτήσεις του Κυπέλλου Πρωταθλητριών, μιας και η «Βασίλισσα» έχει φορέσει δέκα φορές το στέμμα, ενώ η Γιούβε μόλις δύο. Αυτό, όμως, δεν καθιστά ξένη τη Γιουβέντους με τη διαδικασία συμμετοχής στον τελικό, αφού έχει φτάσει επτά φορές σε αυτόν, μόνο που διατηρεί το αρνητικό ρεκόρ στις κατακτήσεις (μόλις 2/7). Η Γιουβέντους μαζί με την ΜΠάγερν είναι οι ομάδες με τις περισσότερες ήττες σε τελικό (5).

Στο πρώτο παιχνίδι οι πρωταθλητές Ιταλίας νίκησαν δίκαια με 2-1 και πήραν το προβάδισμα, το οποίο καλούνται να διατηρήσουν για να κάνουν το όνειρο πραγματικότητα και να επιστρέψουν σε έναν τελικό μετά το 2003, όταν υπέστησαν οδυνηρή ήττα στα πέναλτι από τη Μίλαν. Η Ρεάλ από την πλευρά της θα κυνηγήσει κάτι μοναδικό, την επιστροφή για δεύτερη συνεχόμενη φορά στον τελικό, προκειμένου να γίνει η πρώτη ομάδα από τότε που μετατράπηκε το Κύπελλο Πρωταθλητριών σε Champions League που θα κατακτήσει δύο συνεχόμενες φορές το τρόπαιο. Τελευταία ομάδα που πέτυχε κάτι τέτοιο ήταν η Μίλαν το 1989 και το 1990. Η Ρεάλ, βέβαια, κρατάει το απίστευτο ρεκόρ των πέντε συνεχόμενων κατακτήσεων, όταν ξεκίνησε ο θεσμός, από το 1956 μέχρι το 1960.

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα