«Κρίνονται τα πρόσωπα και όχι πολιτικές δυνάμεις»

Οι αυτοδιοικητικές εκλογές πλησιάζουν και ο Άρης Σπηλιωτόπουλος μιλώντας  στον Αθήνα 9.84 αναφέρθηκε στη μάχη του ερχόμενου Mαϊου ξεκαθαρίζοντας πως «στις δημοτικές εκλογές κρίνονται τα πρόσωπα και όχι πολιτικές δυνάμεις» ενώ εξήγησε τους λόγους για τους οποίους παραιτήθηκε από βουλευτής.

«Όφειλα να κόψω τον ομφάλιο λώρο με κάθε προγενέστερη κομματική ιδιότητα, και γι’ αυτό παραιτήθηκα από βουλευτής. Ήταν καθαρή επιλογή, έκλεισα ένα κεφάλαιο στην πολιτική σκηνή και τώρα ξεκινάω ένα κεφάλαιο στην αυτοδιοικητική, έχοντας όμως εμπειρία και γνώση των προβλημάτων».

Για τα γκάλοπ

«Οι δημοσκοπήσεις όπως έχω ξαναπεί είναι μια φωτογραφία της στιγμής. Από τότε που δημοσιεύτηκε η τελευταία δημοσκόπηση, έχουν υπάρξει εξελίξεις.

Η πρώτη είναι η παραίτηση μου από το βουλευτικό αξίωμα. Δεν με ανάγκασε κανείς να παραιτηθώ, ήταν δική μου επιλογή και απόφαση, γιατί στόχος μου είναι να αφοσιωθώ στο έργο της δημοτικής αρχής.

Δεύτερον στις δημοσκοπήσεις ο κ. Κακλαμάνης έχει 11.8%. Εάν αυτό το ποσοστό συμψηφιστεί με το δικό μου, τότε ξεπερνά τον κ. Καμίνη».

Το κλίμα πόλωσης

«Αυτό θα ισχύσει στις ευρωεκλογές όπου θα θέλουν να στείλουν κάποιο μήνυμα οι πολίτες. Στις δημοτικές εκλογές κρίνονται τα πρόσωπα για αυτό και εγώ θέλω να αφιερώσω τις γνώσεις μου και την εμπειρία μου στην πόλη μου. Για αυτό και παραιτήθηκα από βουλευτής και ανέστειλα την κομματική μου ιδιότητα. Οι επιλογές θα είναι λοιπόν αυτοδιοικητικές. Στόχος μου είναι η δόμηση σχέσεων εμπιστοσύνης με τους πολίτες».

«Ανεξαρτήτως αποτελέσματος θα παραμείνω στο Δήμο Αθηναίων»

«Ανεξαρτήτως αποτελέσματος θα παραμείνω στο Δήμο Αθηναίων. Πιστεύω στην ανοιχτή, ελεύθερη και συμμετοχική κοινωνία. Πιστεύω στην συμμετοχή των πολιτών στο Δήμο. Στα κρίσιμα θέματα προτείνω να υπάρχουν τοπικά δημοψηφίσματα. Σε όποια θέση και αν βρίσκομαι, θα δώσω το παράδειγμα και θα μείνω δίνοντας τη μάχη της Αθήνας».

«Ασφαλής, καθαρή και φωτεινή πόλη».

«Η αισθητική δεν έχει να κάνει με την βιτρίνα. Η Αθήνα πρέπει να γίνει κέντρο επιχειρηματικότητας και τουριστικός προορισμός 12 μήνες τον χρόνο. Για να γίνει αυτό πρέπει η πόλη να είναι ασφαλής, καθαρή και φωτεινή».

Γραφειοκρατία και χρήματα

«Και άλλοι δήμοι είχαν υποχρεώσεις, όπως ο Δήμος του Πειραιά. Εκεί δεν υπάρχουν πλέον άστεγοι, έχουν γίνει έργα και όπως όλοι ξέρουμε, η γραφειοκρατία σε όλες τις πόλεις είναι ίδια. Δεν έχει γίνει ούτε ένα έργο στην Αθήνα. Η Αθήνα μάλιστα παραδόθηκε σε χειρότερη κατάσταση».

Το θέμα του Εθνικού Κήπου

«Θεωρώ απαράδεκτο να αλλάζει μέσα σε μια νύχτα ο χαρακτήρας του Εθνικού Κήπου. Γιατί γίνεται αυτή η κοπή δέντρων στον Εθνικό Κήπο, ο οποίος είναι Βοτανικός Κήπος, για χάρη κάποιας ιδιωτικής εταιρείας; Αυτό είναι έγκλημα.  Ο Εθνικός Κήπος, πρέπει να προστατευτεί, διότι αυτά τα 180 στρέμματα δίνουν πνοή σε όλη την Αθήνα».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα