Κομψό «άδειασμα» Γεροβασίλη σε Δραγασάκη

Δεν πέρασαν παρά μόνο λίγες ώρες από την χθεσινοβραδινή εκτίμηση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη, ότι θα υπάρξει πολιτικό πρόβλημα αν η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. κληθεί να πάρει δημοσιονομικά μέτρα πέραν των συμφωνηθέντων του Ιουλίου του 2015 και σήμερα το μεσημέρι η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη μάλλον άδειασε –κατά το κοινώς λεγόμενο– παρά συντάχθηκε με τον αντιπρόεδρο.

Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από τη αρχή… Το βράδυ της Δευτέρας (18/4) η Ενωτική Κίνηση Ευρωπαϊκής Αριστεράς που ίδρυσε ο Φώτης Κουβέλης, διοργάνωσε σε κεντρικό ξενοδοχείο της πρωτεύουσας μία εκδήλωση-συζήτηση με θέμα «Μνημόνιο -Αριστερά- Προοδευτική Διακυβέρνηση».

Σε αυτή τη εκδήλωση το «παρών» έδωσε και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, ο οποίος μεταξύ άλλων είπε ότι «η κυβέρνηση επιδιώκει να κλείσει την πρώτη αξιολόγηση, χωρίς νέα μέτρα στη βάση των αποφάσεων του καλοκαιριού». Ωστόσο ο αντιπρόεδρος πήγε τη σκέψη του ένα βήμα παραπέρα, τονίζοντας με σαφήνεια πως «οτιδήποτε πέρα από αυτή δημιουργεί πολιτικό πρόβλημα, γιατί η κυβέρνηση εκλέχθηκε να εφαρμόσει τη συγκεκριμένη συμφωνία».

Η συγκεκριμένη αποστροφή του λόγου του κ. Δραγασάκη δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητη. Μάλιστα στο πλαίσιο του σημερινού briefing των δημοσιογράφων η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη ερωτήθη σχετικά, εκείνη, όμως, επέλεξε να δώσει μία απάντηση που μάλλον περιέπλεξε τα πράγματα.

«Δεν είναι το σημαντικό, εάν αποτελεί πολιτικό πρόβλημα ή όχι για την κυβέρνηση – δεν αποτελεί πρόβλημα» είπε επί λέξη η κ. Γεροβασίλη και συνέχισε λέγοντας: «Αποτελεί οικονομικό πρόβλημα για τη χώρα. Για την πορεία της χώρας σε μία κρίσιμη φάση όπου περιμένουμε να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση, προκειμένου να ξεκινήσει μία άλλη πορεία οικονομικής και κοινωνικής σταθερότητας. Με αυτή την έννοια, λοιπόν, είναι οικονομικό πρόβλημα για τη χώρα».

Χωρίς να εφευρίσκει κανείς εμφυλίους εκεί που δεν υπάρχουν, παραμένει οφθαλμοφανής η προσπάθεια της κυβερνητικής εκπροσώπου να κρατήσει αποστάσεις ασφαλείας (ή στην καλύτερη περίπτωση να λειάνει τις γωνίες) από τις δηλώσεις Δραγασάκη, ο οποίος ας μην κρυβόμαστε είπε το προφανές: ότι η συνεχής επιβολή σκληρών δημοσιονομικών μέτρων θα πριονίζει το όχι ανεξάντλητο πολιτικό κεφάλαιο της κυβέρνησης.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα