Κομβικής σημασίας η πρόκριση επί της Σταντάρ

Σε αγώνα της χρονιάς… αναβαθμίζεται από τη διοίκηση του Παναθηναϊκού ο επαναληπτικός με τη Σταντάρ Λιέγης, καθώς το οικονομικό πλάνο της ΠΑΕ στηρίζεται, εν πολλοίς, στα έσοδα από τη συμμετοχή της ομάδας στην Ευρώπη.

Η πρόκριση επί των Βέλγων θα διασφαλίσει στους «πράσινους» την ευρωπαϊκή τους παρουσία, τουλάχιστον μέχρι και τον Δεκέμβριο. Αυτό συνεπάγεται έσοδα από τη συμμετοχή στους ομίλους, είτε στο Europa League, είτε στο Champions League. Στον Παναθηναϊκό γνωρίζουν τις μεγάλες δυσκολίες που θα συναντήσουν στα play off, εφόσον βέβαια προκριθούν, όπως γνωρίζουν και ότι μία ενδεχόμενη πρόκριση στους ομίλους του κορυφαίου θεσμού, θα καλύψει ένα πολύ μεγάλο κομμάτι των παλαιότερων υποχρεώσεων της ΠΑΕ και θα προσδώσει νέα προοπτική στην ομάδα, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Σε κάθε περίπτωση, τα έσοδα, ακόμη και από το Europa είναι πολύ σημαντικά και στο «τριφύλλι» τα θεωρούν απαραίτητα, προκειμένου να καλυφθούν οι υποχρεώσεις τους.

Η διοίκηση της ΠΑΕ, μέσω του Νίκου Νταμπίζα, αλλά και του Γιάννη Αναστασίου, προσπαθεί να κρατήσει χαμηλό προφίλ, παρά το ευνοϊκό 0-0 της πρώτης αναμέτρησης με τη Σταντάρ Λιέγης, στο Βέλγιο και παράλληλα θέλει να δώσει το μήνυμα στους παίκτες, για το κομβικής σημασίας παιχνίδι που έχουν να δώσουν την Τετάρτη (6/8), αποφεύγοντας όμως να τους προκαλέσει άγχος.

Μεταγραφικά, ο Νίκος Νταμπίζας κάνει την προεργασία του, προκειμένου να είναι έτοιμος να δράσει, αμέσως μετά την πρόκριση στα play off . Κυκλοφορούν διάφορα ονόματα, ωστόσο ο προγραμματισμός είναι να γίνει κίνηση για έναν δεξιό χαφ και έναν μέσο για τον άξονα. Ο Αμπέντ της Νιούκαστλ παραμένει στα πλάνα των «πράσινων», αλλά χρειάζεται χρήμα, έστω και για ανανέωση του δανεισμού του.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα