Κλονίζεται το πολιτικό σύστημα στην Κύπρο από το σκάνδαλο των στημένων αγώνων!

Σοβαρότατες πολιτικές προεκτάσεις έχει αρχίσει να λαμβάνει το σκάνδαλο των στημένων αγώνων που έχει ξεσπάσει στο κυπριακό ποδόσφαιρο, μετά τις ονομαστικές και δημόσιες καταγγελίες του διαιτητή, Μάριου Παναγή, τις οποίες ανέδειξε η «Άποψη» στο προηγούμενο φύλλο της. Κεντρικό ρόλο στην όλη υπόθεση διαδραματίζει ο αντιπρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, Γιώργος Κούμας, ο οποίος φέρεται να διατηρεί στενές σχέσεις με το κόμμα ΔΗΣΥ και τον πρόεδρό του, Αβέρωφ Νεοφύτου!

Το θέμα έχει αρχίσει να κλυδωνίζει τα θεμέλια της κυπριακής κοινωνίας και της πολιτικής στο «Νησί της Αφροδίτης». Οι καταγγελίες του διαιτητή Μάριου Παναγή, ο οποίος κατονόμασε όσους θεωρούσε υπεύθυνους και παρέδωσε φάκελο με συγκεκριμένα στοιχεία και αποδείξεις τόσο στην Εισαγγελία, όσο και στην αστυνομία, έχουν προκαλέσει «τσουνάμι» εξελίξεων, οι οποίες, με τη σειρά τους, μπορούν να επιφέρουν σημαντικότατες συνέπειες σε όλα τα επίπεδα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες αναφορές, κεντρικό ρόλο στο όλο πλέγμα της ιστορίας, διαδραματίζει ο Γιώργος Κούμας. Ο αντιπρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου εμφανίζεται να διατηρεί σχέσεις με το κόμμα του ΔΗΣΥ και προσωπικά τον πρόεδρό του, Αβέρωφ Νεοφύτου, με τον οποίο είναι και κουμπάροι! Οι «κουμπαριές» δεν είναι κάτι… ξένο για την ελληνική πραγματικότητα, καθώς στο παρελθόν έχουμε συναντήσει ανάλογες καταστάσεις στα πολιτικά δρώμενα της Ελλάδας και στη διαπλοκή που είχε απλώσει τα πλοκάμια της σε όλα τα επίπεδα. Όπως φαίνεται, τουλάχιστον σύμφωνα με τις καταγγελίες του Μάριου Παναγή και τον κυπριακό Τύπο, ο αδελφός λαός της «μεγαλονήσου» αντιγράφει σε αρκετά σημεία τις… συνήθειες των… Ελλαδιτών, εμπλέκοντας την πολιτική με το ποδόσφαιρο και τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Γιώργος Κούμας κατονομάστηκε από τον Μάριο Παναγή ως ο άνθρωπος που ελέγχει και ορίζει το όλο σύστημα, χρησιμοποιώντας μάλιστα τη χαρακτηριστική φράση: «Αν δεν κοπεί ο ομφάλιος λώρος που συνδέει τη διαιτησία με τον Γιώργο Κούμα, σωτηρία δεν υπάρχει!»

Ο αντιπρόεδρος της ΚΟΠ εμφανίζεται από τον κυπριακό Τύπο, παράλληλα με την ιδιότητά του, να έχει τον έλεγχο ή να βρίσκεται πίσω από δύο εταιρείες, οι οποίες διαχειρίζονται τα τηλεοπτικά δικαιώματα του κυπριακού ποδοσφαίρου στο νησί, αλλά και στο εξωτερικό! Ο διαιτητής Μάριος Παναγή είχε κατονομάσει τρία στελέχη του ΔΗΣΥ ως εμπλεκόμενα στο σκάνδαλο των στημένων αγώνων και διαιτητών και πιο συγκεκριμένα τον πρόεδρο του κόμματος Αβέρωφ Νεοφύτου, τον γενικό γραμματέα του ΑΚΕΛ Άντρο Κυπριανού και τον πρόεδρο του ΔΗΚΟ Νικόλα Παπαδόπουλο! Στο διάστημα που ακολούθησε, ο μοναδικός που έσπευσε να διαψεύσει τη συμμετοχή του στο κύκλωμα, ή την, με οποιονδήποτε τρόπο, εμπλοκή του, ήταν ο Άντρος Κυπριανού.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΔΗΣΥ, το οποίο εμφανίζεται να σχετίζεται άμεσα με τον Γιώργο Κούμα, Νίκος Τσορναρίτης, με δήλωσή του ξεκαθάρισε πως η ηγεσία του κόμματος είναι αποφασισμένη να διαλευκάνει την υπόθεση και να μην καλύψει κανέναν, ανεξάρτητα με τις συγγένειες ή τις κουμπαριές, εφόσον, βέβαια, η Δικαιοσύνη αποφανθεί πως εμπλέκονται και είναι ένοχοι για κάποιο αδίκημα. Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται ο κυπριακός Τύπος, στο ΔΗΣΥ… κοιμούνται ήσυχοι, καθώς στην κυπριακή νομοθεσία υπάρχουν αρκετά κενά, τα οποία θα λειτουργήσουν ως ασπίδα για τους ίδιους, στο σκάνδαλο που έχει ξεσπάσει. Αναφέρονται προφανώς στο γεγονός ότι ως αποδεικτικά στοιχεία δεν μπορούν να εκληφθούν επισήμως ηχητικά ντοκουμέντα, τα οποία αποτελούν τη βάση των καταγγελιών του Μάριου Παναγή και των στοιχείων που προσκόμισε στην Εισαγγελία της Κύπρου.

Ο Γιώργος Κούμας θέλησε να αναλάβει ανάλογη δράση και στην Ελλάδα. Ο αντιπρόεδρος της ΚΟΠ εμφανίστηκε με την εταιρεία Media Goal να πραγματεύεται τα τηλεοπτικά δικαιώματα του Κυπέλλου Ελλάδος, επί ημερών του Γιώργου Σαρρή. Η υπόθεση έφτασε στα δικαστήρια, με το Πρωτοδικείο να κρίνει άκυρη την απόφαση της διοίκησης Σαρρή να αναθέσει τη διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του Κυπέλλου Ελλάδος στη Media Goal του Γιώργου Κούμα. Παράλληλα, αναμένεται και το ποινικό σκέλος της υπόθεσης, το οποίο βρίσκεται στο τελικό στάδιο εξέτασης και είναι πολύ πιθανό να επιφέρει την άσκηση ποινικής δίωξης σε βαθμό κακουργήματος για τους εμπλεκόμενους.

Το όνομα του Γιώργου Κούμα εμπλέκεται και σε παλαιότερο πόρισμα της κυπριακής ελεγκτικής υπηρεσίας και συγκεκριμένα της κας Χρουστάλα Γιωρκάτζη, η οποία διαπίστωσε πως η CYTA, που έχει τα τηλεοπτικά δικαιώματα του κυπριακού πρωταθλήματος, κατέβαλε μεγάλα ποσά σε διάφορες εταιρείες, μεταξύ των οποίων και η Media Goal του Γιώργου Κούμα, με την οποία αγόρασε τα τηλεοπτικά δικαιώματα του Κυπέλλου Ελλάδος, επί προεδρίας Γιώργου Σαρρή. Με δεδομένο ότι η ΕΠΟ βάσει νόμου δεν μπορεί να δώσει τα τηλεοπτικά δικαιώματα σε off-shore εταιρείες, η ποινική δικαιοσύνη αναμένεται να ξετυλίξει το κουβάρι ΕΠΟ-Κούμα-CYTA-OTE TV.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα