«Καρφιά» Βαγγέλη για Βαρουφάκη και κυβέρνηση

Η διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με τους δανειστές βρέθηκε στο επίκεντρο της συζήτησης του Βαγγέλη Μεϊμαράκη με την Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ.
Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος έκανε λόγο για μεγάλο πολιτικό βήμα, αναφερόμενος στο γεγονός ότι βρίσκονται όλες οι δυνάμεις μαζί στη διαπραγμάτευση, ενώ ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δεν έχει ολοκληρωμένη ενημέρωση από την κυβέρνηση για την πορεία των συζητήσεων με τους δανειστές. Πάντως ο πρόεδρος της Ν.Δ. άδραξε την ευκαιρία κι επέκρινε την επικοινωνιακή στρατηγική της διαπραγματευτικής ομάδας το προηγούμενο διάστημα.
Χαρακτηριστικός είναι ο διάλογος μεταξύ του Μεϊμαράκη και του Παναγόπουλου:
Παναγόπουλος: «Κύριε Πρόεδρε τι εικόνα έχετε από τη διαπραγμάτευση;»
Μεϊμαράκης: «Δεν μας δίνουν πάρα πολλά. δεν έχουμε ολοκληρωμένη ενημέρωση, αν και θέλουμε να συμμετέχουμε στις διαπραγματεύσεις. Μάλλον εσείς έχετε καλύτερη ενημέρωση».
Παναγόπουλος: «Διαπιστώσαμε ότι, από τη βοήθεια που προσφέραμε, το να βρίσκονται όλες οι δυνάμεις μαζί και να ενισχύουν τη διαπραγμάτευση είναι πολύ σημαντικό. Αυτό είναι το μεγαλύτερο πολιτικό πρόβλημα που έχουμε».
Μεϊμαράκης: «Πράγματι όπου πηγαίναμε με επιχειρήματα σοβαρά και με ενίσχυση τριτοβάθμιων οργανώσεων στη διαπραγμάτευση, το κερδίζαμε. Όπου πας χωρίς κείμενο, χωρίς τσάντες, με τα πουκάμισα έξω, με στυλ χαβαλέ, δεν μπορείς να πείσεις. Όπου υπάρχουν σοβαρά επιχειρήματα μπορείς να κερδίσεις».
Παρών ήταν για πρώτη φορά και ο πρόεδρος της ΔΑΚΕ Ιδιωτικού Τομέα Νίκος Κιουτσούκης, που είχε διαγραφεί από την προηγουμένη ηγεσία από τη ΝΔ. Εκτός από τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη παρών από την αξιωματική αντιπολίτευση ήταν και ο τομεάρχης Εργασίας Βασίλης Οικονόμου. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. δήλωσε στα στελέχη της ΓΣΕΕ και την πρόθεση του να τους επισκεφθεί στα γραφεία τους στο Πεδίον του Άρεως, κάτι που δεν μπόρεσε να κάνει ακόμα λόγω των εξελίξεων, αλλά θα το προγραμματίσει για τα τέλη Αυγούστου.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα