Θα δώσει χείρα βοηθείας

«Η κυβέρνηση να κινηθεί γρήγορα, δεν έχει περιθώρια για άλλα λάθη. Αποφύγαμε το grexit, υπάρχει συμφωνία που αξιολογούμε» ήταν το πρώτο σχόλιο, με twitter, της προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Φ. Γεννηματά, για την ολοκλήρωση της συνόδου κορυφής.
Οπότε στην Χαριλάου Τρικούπη ρίχνουν το βάρος τους στην επόμενη ημέρα, η οποία πραγματικά είναι πολύ δύσκολη. Αφενός μεν πρέπει να ψηφιστούν τα επώδυνα μέτρα, αφετέρου δε να υπάρξουν υπουργοί για να τα υλοποιήσουν, ώστε να αναχρηματοδοτηθεί η ελληνική οικονομία. Έτσι η Φώφη Γεννηματά και οι συνεργάτες της αναμένουν τις αποφάσεις του Αλέξη Τσίπρα. Ο πρωθυπουργός πρώτα πρέπει να ξεκαθαρίσει το εσωκομματικό του τοπίο κι εν συνεχεία να προχωρήσει στις αποφάσεις του για το νέο κυβερνητικό σχήμα.
Ήδη από την Δευτέρα τα ξημερώματα συζητείται εντόνως για το εάν ο πρωθυπουργός ζητήσει την αρωγή και του ΠΑΣΟΚ. Στην Χαριλάου Τρικούπη μάλλον είναι αρνητικοί να μπουν στο κυβερνητικό σχήμα. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν θα ψηφίσουν τα μέτρα. Απλά έλεγαν πως «αρκετά τόσα χρόνια πήραμε το πολιτικό κόστος με τα μνημόνια και την υλοποίηση των μέτρων, όταν κάποιες δυνάμεις ανδρώθηκαν επειδή μας πετροβολούσαν».
Πάντως στο ΠΑΣΟΚ σκέφτονται πως θα βγουν κερδισμένοι από την κρίση. Στο επιτελείο της Γεννηματά υποστηρίζουν ότι το επόμενο διάστημα δίχως να προκληθεί ο κόσμος που θα πιεστεί για μία ακόμη φορά να κατανοήσει τον ρόλο που έπαιξε μέσα από την συμμετοχή της προέδρου στους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές. Κάτι που έδειξε και η ίδια η Γεννηματά σε μήνυμα της στα social media. Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρει πως ανεξάρτητα από τις δυσκολίες της συμφωνίας, οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές σημείωσαν νίκη έναντι των ακραίων συντηρητικών κύκλων. Το μήνυμα που εξέπεμψαν οι σοσιαλιστές ηγέτες της Ευρώπης ήταν ομόφωνο και ξεκάθαρο: Δεν θα επιτρέψουμε τον ακρωτηριασμό της Ευρώπης, δεν είναι δυνατόν να υπερισχύσουν ακραίες νεοφιλελεύθερες πολιτικές που δεν έχουν καμία σχέση με τα ευρωπαϊκά ιδεώδη.Τώρα η απόφαση είναι στο χέρι μας. Οι επιλογές είναι στο χέρι της Ελλάδας. Η κυβέρνηση θα πρέπει να αξιοποιήσει τη σημερινή μέρα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα