«Η ρήξη οδηγεί στην καταστροφή»

Έκτακτη σύγκλιση του άτυπου Πολιτικού Συμβουλίου της ΝΔ συγκάλεσε για την Τρίτη το μεσημέρι ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος στην κυριολεξία κάθεται σε αναμμένα κάρβουνα, μετά το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων και με την χρεοκοπία να είναι στην αυλή μας.
Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές ο Αντώνης Σαμαράς επικοινώνησε πρώτα με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ για να ενημερωθεί κι εν συνεχεία έκανε την δήλωση την Δευτέρα το πρωί, όπου καλούσε τον Αλέξη Τσίπρα να αναλάβει τις ευθύνες του. Χαρακτηριστικά στη δήλωση του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζει: «Να αναλάβει τις ευθύνες του ο πρωθυπουργός, καθώς δεν υπάρχει άλλος χρόνος για χάσιμο. Η διακοπή των διαπραγματεύσεων είναι μια πολύ κακή εξέλιξη. Η ρήξη δεν είναι λύση για κανέναν. Η ρήξη οδηγεί σε καταστροφή» ανέφερε ο κ. Σαμαράς.
Λόγω της κρισιμότητας των ημερών ο Αντώνης Σαμαράς διέκοψε την προγραμματισμένη του περιοδεία σε πόλεις της Δυτ. Μακεδονίας, καθώς όπως έλεγαν οι συνεργάτες του για πρώτη φορά τους τελευταίους πέντε μήνες βλέπει τόσο έντονα να υπάρχει ο κίνδυνος του ατυχήματος, αν και θέλει να πιστεύει ότι την ύστατη στιγμή θα βρεθεί λύση, θα υπάρξει συμφωνία και η χώρα δεν θα κινδυνεύσει και θα παραμείνει στο ευρώ.
Ο πρώην Πρωθυπουργός, λέει σε όλους τους τόνους ότι η χώρα ζει μέσα σε κλίμα ανασφάλειας, αγωνίας, αβεβαιότητας και σύγχυσης και προτάσσει και πάλι με ένταση το αίτημα της μεγάλης εθνικής συνεννόησης, τονίζοντας παράλληλα ότι η χώρα δεν αντέχει πρόωρες εκλογές. Αυτό έπραξε και από την Καστοριά, όπου όμως έστειλε και σαφές μήνυμα προς την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ ότι όσοι έχουν «μέσα τους τη θεωρία της δραχμής, δεν θα τους περάσει».
Στο επιτελείο του είναι έτοιμοι για όλα τα ενδεχόμενα, είτε για συμφωνία την ύστατη στιγμή, την ρήξη και τις εκλογές και το τρίτο σενάριο να παραδεχθεί ο κ. Τσίπρας πως δεν μπορεί να σηκώσει μόνος του το φορτίο και να ζητήσει τη στήριξη και των υπολοίπων κομμάτων.
Ο κ. Σαμαράς που θεωρεί ότι πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μιλάει πια εκ του ασφαλούς, αλλά έχει αποκτήσει παρελθόν και πως η σύγκρισή του με τη ΝΔ θα του είναι βαριά και ανυπόφορη, επιμένει ότι από την πλευρά της, η αξιωματική αντιπολίτευση εγγυάται τρία πράγματα: α) την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, β) την επιστροφή στην ανάκαμψη, στην οποία είχαμε ήδη γυρίσει από πέρσι και γ) την επιστροφή της Ελλάδας στην σταθερότητα και μαζί στη σταδιακή μείωση των φορολογικών βαρών.
Επίσης, τονίζει ότι αυτή τη στιγμή που τα ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ αποκαλύπτονται με δραματικό τρόπο, η ΝΔ είναι η μόνη δύναμη που μπορεί να εγγυηθεί ξανά ότι θα έχει η Ελλάδα μέλλον στην Ευρώπη και στην Ανάπτυξη.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα