“Η ιστορία θα είναι αυστηρή με τους λαϊκιστές”

“Το δημοψήφισμα των λαϊκιστών στοίχισε πολλά στους Έλληνες. Έφερε τη χώρα στον γκρεμό και χαθήκανε δεκάδες δισεκατομμύρια. Η ιστορία θα είναι πολύ αυστηρή με αυτούς που πήγαν να ανατινάξουν την Ελλάδα» δήλωσε στην κάμερα της ΕΡΤ ο Σταύρος Θεοδωράκης με αφορμή τη συμπλήρωση από τον ένα χρόνο της διεξαγωγής του δημοψηφίσματος. Ο επικεφαλής του Ποταμιού τόνισε ότι τώρα πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά ενώ συμπλήρωσε: «Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ προσθέτει κάθε μέρα προβλήματα, ενώ η χώρα έχει ανάγκη από τολμηρές λύσεις. Δικαιοσύνη και δουλειές! Αυτά ζητάει ο κόσμος. Και γι΄ αυτά παλεύει κάθε μέρα το Ποτάμι».
Αναλυτικά η δήλωση του Σταύρου Θεοδωράκη:
«Το δημοψήφισμα των λαϊκιστών στοίχισε πολλά στους Έλληνες. Έφερε τη χώρα στον γκρεμό και χαθήκανε δεκάδες δισεκατομμύρια. Η ιστορία θα είναι πολύ αυστηρή με αυτούς που πήγαν να ανατινάξουν την Ελλάδα. Όσα σιγά – σιγά αποκαλύπτονται δείχνουν το σκοτεινό τους σχέδιο. Η χώρα να γίνει τρίτος κόσμος. Και όλα να ελέγχονται από το κράτος, δηλαδή από το κόμμα, δηλαδή από την παρέα τους. Όμως τώρα πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά. Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ προσθέτει κάθε μέρα προβλήματα, ενώ η χώρα έχει ανάγκη από τολμηρές λύσεις. Δικαιοσύνη και δουλειές! Αυτά ζητάει ο κόσμος. Και γι’ αυτά παλεύει κάθε μέρα το Ποτάμι. Δίνουμε λύσεις, δίνουμε προτάσεις και ελπίζουμε ότι κάποια στιγμή θα έχουμε μια προοδευτική κυβέρνηση που θα κοιτάξει τα συμφέροντα του τόπου, τα συμφέροντα των πολλών».
Νέες προσλήψεις
Στο μεταξύ το Ποτάμι ανέβασε πολύ την αποκάλυψη ότι η κυβέρνηση προχωρά σε νέες προσλήψεις ημετέρων με μία διάταξη που είναι «κρυμμένη» σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, το οποίο κατατέθηκε χθες στη Βουλή συστήνεται μια νέα Κεντρική Υπηρεσία, η οποία θα στελεχωθεί από 60 άτομα!
Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στην Έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους: «Συστήνονται στην Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού εξήντα νέες οργανικές θέσεις μόνιμου προσωπικού και συγκεκριμένα τριάντα θέσεις κλάδου ΠΕ Διοικητικού- Οικονομικού και τριάντα θέσεις κλάδου ΔΕ Διοικητικών Γραμματέων. Η πλήρωση των θέσεων αυτών εντάσσεται στον προγραμματισμό των προσλήψεων του έτους 2016».
Και φυσικά μόνο αμελητέο δεν είναι το κόστος, αφού σύμφωνα πάλι με τον ΓΛΚ η ετήσια δαπάνη θα φτάσει τα 900.000 ευρώ ανά έτος. Σύμφωνα, δε, με την αιτιολογική έκθεση του νομοσχεδίου υπό τον τίτλο:
«Συλλογική διαχείριση δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας και συγγενικών δικαιωμάτων, χορήγηση πολυεδαφικών αδειών για επιγραμμικές χρήσεις μουσικών έργων και άλλα θέματα αρμοδιότητας Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού», «η παρούσα ρύθμιση είναι αναγκαία για την εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία των Γενικών Διευθύνσεων της Κεντρικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού».
Παράλληλα στην Σεβαστουπόλεως στην εσωτερική ενημέρωση προς τα μέλη του κόμματος επισημαίνουν ότι το 2015 αποτέλεσε την χειρότερη χρονιά για τις επιχειρήσεις υψηλής τεχνολογίας στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ) το 2015 έκλεισαν 4.277 και συστάθηκαν 3.249 επιχειρήσεις υψηλής τεχνολογίας, με αποτέλεσμα η καθαρή μείωση των επιχειρήσεων του κλάδου να ανέρχεται στις 1.028. Αμέσως χειρότερη επίδοση ήταν εκείνη του 2012, που η ελληνική οικονομία βίωσε τη μεγαλύτερη ύφεση την περίοδο της κρίσης, με την καθαρή μείωση των επιχειρήσεων να ανέρχεται στις 883. Αντιθέτως, η χρονιά με την καλύτερη επίδοση ήταν το 2011, όταν το καθαρό ισοζύγιο ήταν θετικό κατά 1.321 επιχειρήσεις.
Επίσης στην Σεβαστουπόλεως δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και για τον διπλασιασμό μέσα σε ένα μήνα των πλειστηριασμών και των κατασχέσεων ακινήτων από το Yπουργείο Οικονομικών. Συγκεκριμένα στην ιστοσελίδα της γενικής γραμματείας δημοσίων εσόδων (ΓΓΔΕ) έχουν αναρτηθεί προγράμματα πλειστηριασμών 55 ακινήτων σε ολόκληρη της επικράτεια. Όπως φαίνεται, αρκετές εφορίες των Αθηνών της Θεσσαλονίκης και της Σαντορίνης έσπευσαν εντός του θέρους να προχωρήσουν στις κατασχέσεις ακινήτων. Σύμφωνα με στελέχη της ΓΓΔΕ, ήδη έχουν ενημερωθεί οι οφειλέτες του Δημοσίου για τα χρέη που έχουν προς το ελληνικό δημόσιο. Για όσους δεν ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της εφορίας για τακτοποίηση της οφειλής τους ή την ένταξη των χρεών τους στη ρύθμιση των 12 ή 24 δόσεων έχουν ξεκινήσει προγράμματα πλειστηριασμών και, όπως σημειώνουν τα ίδια στελέχη, αυτά θα ενταθούν μέχρι το τέλος του έτους με στόχο να διασφαλισθούν τα συμφέροντα του Δημοσίου.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα