“Η διγλωσσία σε όλο της το μεγαλείο”

«Υπάρχει η ερμηνεία του Λαζόπουλου για τον Σόιμπλε, ότι τα κάνει αυτά επειδή είναι ανάπηρος. Υπάρχει η ερμηνεία του κ. Τσίπρα ότι τα κάνει αυτά επειδή έχει πρόβλημα με την ψυχή του. Είναι και τα δύο λάθος. Μόνο μια πατριωτική πολιτική στη χώρα μας θα μπορούσε να απαντήσει στις πιέσεις των άλλων χωρών». Αυτά τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης , μεταξύ άλλων σε τηλεοπτική του συνέντευξη.
«Και πατριωτική πολιτική», εξήγησε, «είναι να παράγεις πλούτο και να τον μοιράζεις δίκαια, αλλιώτικα θα είσαι συνεχώς με το χέρι απλωμένο να παρακαλείς τους ισχυρούς της Ευρώπης να σε βοηθήσουν».
Για την επιστολή Τσακαλώτου προς τους δανειστές ο επικεφαλής του Ποταμιού ανέφερε: «Είναι η γνωστή διγλωσσία. Στους δανειστές λένε αυτά που προσπαθούν να αποσιωπήσουν στο εσωτερικό της χώρας. Για παράδειγμα, ο κ. Τσίπρας λέει δεν θα δώσει λογαριασμό για το πώς θα διαθέσει τα πλεονάσματα, ενώ ο κ. Τσακαλώτος με την επιστολή του λέει “πως δεν θα το ξανακάνουμε αν δεν σας ρωτήσουμε. Είναι μια επιστολή μετάνοιας που μαρτυρά την απουσία πατριωτικής πολιτικής και σχεδίου», τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης προβλέποντας ότι εντός του Ιανουαρίου θα κλείσει και η δεύτερη αξιολόγηση με χειρότερους όρους για τη χώρα. Γιατί, όπως είπε, «όταν ξεμένεις από λεφτά, όταν ξεμένεις από οξυγόνο, υπογράφεις τα πάντα».
Ο Σταύρος Θεοδωράκης ανέδειξε ως σημαντική τη δέσμευση του κ.Τσακαλώτου ότι τα επόμενα πλεονάσματα, αν υπάρξουν, θα κατευθυνθούν στο ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα και στη μείωση των φόρων. Προτεραιότητες, που όπως θύμισε, είχαν υποδείξει στη Βουλή τόσο ο ίδιος όσο και οι βουλευτές του Ποταμιού. «Υπάρχουν σπίτια με δύο ανέργους, όπως επίσης υπάρχουν 550.000 εργαζόμενοι που παίρνουν λιγότερο από 500 ευρώ το μήνα» τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης επισημαίνοντας την απουσία οποιασδήποτε πολιτικής για τους ανέργους.
Αναφερόμενος στη φράση του Πρωθυπουργού στο υπουργικό συμβούλιο («εν ανάγκη θα ξενυχτήσουμε για να κλείσουμε την αξιολόγηση») είπε ότι αυτή μαρτυρά τον τρόπο σκέψης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. «Στο ωράριο τους δεν προλαβαίνουν, οπότε τους ζητάει να ξενυχτήσουν για ένα εθνικό θέμα», επεσήμανε δηκτικά.
Ξεχωρίζοντας την πολιτική συμπεριφορά του Ποταμιού από τις υπόλοιπες δυνάμεις της αντιπολίτευσης, τόνισε ότι το Κίνημα δεν υποκρίνεται και δεν λαϊκίζει. Και έφερε ως παράδειγμα τις «τροπολογίες του Άη Βασίλη». Ρουσφετολογικές τροπολογίες που ήρθαν στο τέλος του χρόνου για να νομιμοποιήσουν αυθαίρετα και να χαρίσουν πρόστιμα για παραβίαση εκλογικής νομοθεσίας. «Κάποιοι της αντιπολίτευσης έκαναν σώου πετώντας στον αέρα τις τοπολογίες, μετά όμως τις ψήφισαν. Το ΠΑΣΟΚ ψήφισε τις περισσότερες από αυτές τις τροπολογίες και η Ν.Δ. ψήφισε κάποιες παρά τις ενστάσεις που υποτίθεται ότι είχαν. Το Ποτάμι είπε ότι αυτό είναι ντροπή του πολιτεύματος και αποχώρησε αρνούμενο να εξυπηρετήσει συντεχνίες και συμφέροντα».
Επίσκεψη στον Ελαιώνα
Επίσκεψη στον προσφυγικό καταυλισμό του Ελαιώνα, η οποία αποτελεί την 15η σε δομή φιλοξενίας, όπου διαβιούν συνολικά 2.000 άνθρωποι από 18 εθνικότητες, πραγματοποίησαν σήμερα στελέχη και εθελοντές του Ποταμιού ώστε να ενημερωθούν για τις συνθήκες διαβίωσης και να προσφέρουν παιχνίδια, είδη διατροφής και ένδυσης που είχαν συλλέξει οι εθελοντές του Κινήματος. Ο Σταύρος Θεοδωράκης με την ευκαιρία της επίσκεψης αυτής απευθύνθηκε στην κυβέρνηση, ζητώντας καλύτερο συντονισμό των υπηρεσιών και γρηγορότερη απορρόφηση των κονδυλίων. Όπως επεσήμανε, οι περισσότεροι χώροι φιλοξενίας στην Ελλάδα αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα, τα οποία γίνονται εντονότερα αυτές τις κρύες μέρες του χειμώνα. Ακόμη, χαρακτήρισε ιδιαίτερα ενθαρρυντικό το γεγονός ότι τα περισσότερα από τα 300 παιδιά παρακολουθούν απογευματινά μαθήματα στα ειδικά τμήματα σχολείων της περιοχής, χαιρετίζοντας την συμπεριφορά των κατοίκων οι οποίοι έχουν αποδεχθεί τα παιδιά και βοηθούν έμπρακτα την ένταξη τους στη σχολική ζωή.
Τον Σταύρο Θεοδωράκη συνόδευσαν οι βουλευτές Γιώργος Αμυράς και Γιώργος Μαυρωτάς, ο Γιώργος Τσαούσης, Υπεύθυνος του Τομέα Μεταναστευτικής Πολιτικής του Ποταμιού, η Κορίνα Καζάλα, μέλος του Τομέα Μεταναστευτικής Πολιτικής και η Ντάλια Παπαδάκη, γραμματέας της τοπικής ομάδας Φιλοθέης – Ψυχικού.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα