Ζητούμενο η σύμπνοια για το νέο μοντέλο του ΕΟΠΠΥ

Ξεκινά την ερχόμενη εβδομάδα με όλους τους φορείς και τα κόμματα ο διάλογος από τον οποίο θα αποφασιστεί το νέο μοντέλο του ΕΟΠΥΥ, κι όπως ενημέρωσε την αρμόδια κοινοβουλευτική Επιτροπή ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης πρέπει να ολοκληρωθεί έως τον Νοέμβριο. Εξήγησε πως εφόσον επιλεγεί η ενιαία δομή πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας –κάτι στο οποίο διαφαίνεται συμφωνία- στο αμέσως επόμενο στάδιο (και μέχρι το τέλος του έτους) θα αποφασιστεί ο τρόπος υλοποίησης της μεταρρύθμισης. Προκειμένου, δε, να διευθετηθούν ζητήματα κινητικότητας ώστε να μην υπάρξει κανένα μεταβατικό στάδιο (δεν θα κλείσει δηλαδή καμία μονάδα υγείας κατά τη διάρκεια της διοικητικής αναδιάρθρωσης) ο κ. Γεωργιάδης εξήγησε ότι θα απαιτηθεί ειδική νομοθετική ρύθμιση σε πλήρη συνεργασία με το υπουργείο Διοικητικής μεταρρύθμισης.

Ο υπουργός Υγείας αφού μίλησε για «εθνικό στόχο» που υπερβαίνει τις κομματικές αντιπαραθέσεις, απηύθυνε κάλεσμα στις πολιτικές δυνάμεις να υπάρξει σύμπνοια.

Τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ να είναι δωρεάν και δημόσιου χαρακτήρα η πρωτοβάθμια περίθαλψη εξέφρασαν οι βουλευτές Δ. Στρατούλης και Α. Ξανθός, δηλώνοντας ότι δίνουν το βάρος στους όρους και τις προϋποθέσεις του εγχειρήματος και ξεκαθαρίζοντας τη διαφωνία τους στα εργασιακά θέματα και την κινητικότητα όπως προωθούνται από την κυβέρνηση.

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα