Ετοιμάζεται και το «αίολος Τσάκωνας»

 

 

Στον ημιτελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Στίβου βρίσκεται εδώ και ώρες ο Λυκούργος Τσάκωνας, χάρη στην καταπληκτική του εμφάνιση και το 20.14 που έκανε στον εκ των προημιτελικών της διοργάνωσης.

Ο Σπαρτιάτης αθλητής, βελτιώνεται κάθε χρόνο, και φέτος φαίνεται ικανός για μεγάλα πράγματα. Δείχνει πιο έτοιμος από ποτέ όχι μόνο να σπάσει το ρεκόρ του, το οποίο άλλωστε βελτίωσε πριν από 2,5 μήνες στην Ιταλία (20.09), αλλά να κατέβει να 20 δευτερόλεπτα και να απειλήσει το Πανελλήνιο ρεκόρ του Κώστα Κεντέρη που κρατάει από το 2002 και έπειτα και είναι στα 19.85.

Προφανώς το να διεκδικήσει μετάλλιο ανήκει στη σφαίρα του φανταστικού με τα ονόματα που τρέχουν, αλλά δεν αποκλείεται να τον παρασύρουν σε ένα νέο πανελλήνιο ρεκόρ. Μακάρι. Οι ενδείξεις λένε, πάντως, πως το 20.09 το έχει για πλάκα και πρέπει να αποδοθούν και τα εύσημα στον προπονητή του, Γιώργο Παναγιωτόπουλο, ο οποίος μετά από την εξαιρετική του καριέρα ως 200άρης, φαίνεται πως μπορεί να είναι και μεταδοτικός ως προπονητής. Τουλάχιστον η χημεία που έχει δημιουργήσει με τον Τσάκωνα, οδηγεί τη χώρα στην ανάδειξη ενός σπουδαίου αθλητή ικανού για πολλά. Πέραν του ότι τον παρουσιάζει έτοιμο όταν πρέπει (Ντάιμοντ Λιγκ και τώρα Παγκόσμιο), μπορεί και τον εξελίσσει ανά τα χρόνια.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα