Επιτυχημένη η επέμβαση στον Αναστασιάδη

Aπολύτως επιτυχημένη ήταν η χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε ο Νίκος Αναστασιάδης​ στο νοσοκομείου «Όρος Σινά» (Mount Sinai) του Μανχάταν.  Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας μία διορθωτική χειρουργική επέμβαση της μιτροειδούς βαλβίδας.

Σύμφωνα με το προεδρικό περιβάλλον, «όλα πήγαν καλά» και έγινε διόρθωση βαλβίδας και όχι αντικατάσταση. «Μόλις ολοκληρώθηκε με επιτυχία η επιδιορθωτική χειρουργική επέμβαση του Προέδρου @AnastasiadesCY. Καλή ανάρρωση Πρόεδρε και σύντομα στην Κύπρο» έγραψε στο Twitter του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Νωρίτερα, είχε αναφερθεί από το ιατρικό περιβάλλον ότι η επέμβαση αναμενόταν να διαρκέσει από 3 έως 6 ώρες και τελικά η επέμβαση διήρκησε γύρω στις 4 ώρες.

Την επέμβαση έκανε ο καρδιοχειρουργός Ντέιβιντ Ανταμς με την ομάδα του, ενώ παρόντες στο χειρουργείο ήταν ο ομογενής καθηγητής καρδιολογίας και χειρουργικής στο νοσοκομείο, Γεώργιος Ντάγκας και οι δύο γιατροί που συνοδεύουν τον πρόεδρο Αναστασιάδη, Σάββας Καδής και Μαρίνος Σωτηρίου.

Ο δρ. ‘Ανταμς είναι επικεφαλής του τμήματος καρδιοχειρουργικής του νοσοκομείου και συνεφευρέτης της νέας μεθόδου δακτυλιοπλαστικής μιτροειδούς βαλβίδας (ελάχιστα επεμβατική).

Στο νοσοκομείο βρισκόταν η σύζυγος του προέδρου της Δημοκρατίας, ‘Αντρη Αναστασιάδη και αναμένονταν να φθάσουν στη Νέα Υόρκη και οι δυο κόρες τους.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα