Επιστολή για την τραγωδία στη Γαλλία

Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία αντέδρασε μετά το σκηνικό τρόμου που εξελίχθηκε στη Γαλλία και έστειλε επιστολή προς την αντίστοιχη της Γαλλίας.

Η ΕΠΟ με αυτόν τον τρόπο θέλησε να δείξει την αμέριστή της συμπαράσταση και η επιστολή είχε αποδέκτη τον πρόεδρο της Γαλλικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Νοέλ Λε Γκρετ. Εκτός της πράξης αυτής, υπήρξε και απόφαση του Σταύρου Κοντονή για τήρηση ενός λεπτού σιγής σε όλες τις αθλητικές διοργανώσεις του σαββατοκύριακου.

Οι επιθέσεις στην ευρωπαϊκή πρωτεύουσα, στην «Πόλη του Φωτός», είχαν το δικό του συμβολισμό, αφού οι τρομοκράτες θέλησαν να «χτυπήσουν» σε ότι συμβολίζει το δυτικό τρόπο ζωής και γι’ αυτό επιλέχθηκε μεταξύ άλλων και το γήπεδο που διεξαγόταν ο φιλικός αγώνας Γαλλία-Γερμανία. Ο αθλητισμός είναι βέβαια ιδεώδες που ξεπερνά θρησκείες και «πιστεύω», είναι η τροφή του σώματος, είναι η άμυλα και ο υγιής συναγωνισμός. Δυστυχώς, ως φιλοσοφία έχει περάσει και στην αντίπερα όχθη, λόγω του πρωταθλητισμού, της διαφήμισης, της ντόπας, του στοιχήματος και της χρησιμοποίησής του ως το δεύτερο συστατικό τους «άρτος και θεάματα», με αποτέλεσμα για κάποιους να θεωρείται «μαύρη κηλίδα» στο δυτικό τρόπο ζωής.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα