Επανεκλέχτηκε πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ ο Φώτης Κουβέλης

Στη θέση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ παρέμεινε ο Φώτης Κουβέλης, ο οποίος επεναξελέγη με ποσοστό 68, 34%, στο τετραήμερο συνέδριο που διεξήχθη στο Κεραμεικό. Ο κ. Κουβέλης κατάφερε να ξεπεράσει τα εμπόδια της έντονης αμφισβήτησης που δέχτηκε από την Κ.Ο. του κόμματος και πλέον άπαντες στην Αγίου Κωνσταντίνου αναμένουν από τον επιεφαλής να αναλάβει πρωτοβουλίες που θα ανεβάσουν τα χαμηλά ποσοστά της ΔΗΜΑΡ και θα τη οδηγήσουν στην ανάκαμψη.

 

Κατά την ψηφοφορία της Κυριακής ο κ. Κουβέλης έλαβε 503 ψήφους. Όσοι βρίσκονται στον περίγυρο του προέδρου τονίζουν πως το 68,34% (το αντίστοιχο ποσοστό επί των ψηφισάντων) είναι υψηλό και γι’ αυτό κανείς δεν θα μπορεί να τον αμφισβητήσει εκ νέου. Απεναντίας, εκείνοι που πίστευαν ότι θα έπρεπε να υπάρξει αλλαγή ηγεσίας σημειώνουν πως οι 503 ψήφοι είναι λιγότερες από τους μισούς συνέδρους.

Κοντά στο 30% η αποχή

Στην ψηφοφορία παρουσιάστηκε έντονα το φαινόμενο σύνεδροι να επιλέγουν την αποχή, ως πολιτική διαμαρτυρία στην επιλογή του κ. Κουβέλη να επιμείνει στην υποψηφιότητά του. Ανάμεσα σε αυτούς τους συνέδρους ήταν και κάποιοι βουλευτές.

Συγκεκριμένα, ο Γιάννης Πανούσης, ο Γιώργος Κυρίτσης και η Νίκη Φούντα απείχαν από τη διαδικασία. Μάλιστα η κυρία Φούντα είχε ανακοινώσει ότι θα απέχει των διαδικασιών πολύ πριν το συνέδριο. Από την άλλη πλευρά, ο Νίκος Τσούκαλης, ο οποίος προτάθηκε από βουλευτές να θέσει υποψηφιότητα απέναντι στον κ. Κουβέλη, ήταν υποψήφιος για μέλος στην Κεντρική Επιτροπή.

Επίσης, υποψήφια για την Κεντρική Επιτροπή ήταν και η Μαρία Γιαννακάκη η οποία επέμενε μέχρι το βράδυ του Σαββάτου στην ομιλία της να δρομολογήσει διαδικασίες διαδοχής ο κ. Κουβέλης.

Τον αντίπαλο του κ. Κουβέλη, Δημήτρη Λουκά, ψήφισαν 155 σύνεδροι, ενώ λευκό έριξαν 79.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα