Επί τάπητος οι εργασιακές σχέσεις

Οι αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις που ετοιμάζει η κυβέρνηση βάση του μνημονίου που υπέγραψε και ψήφισε ο Αλέξης Τσίπρας και οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ ήταν στο επίκεντρο των συζητήσεων της Φώφης Γεννηματά με το προεδρείο της ΓΣΕΕ, αλλά κι εκπροσώπους των εργοδοτικών οργανώσεων.
Το πρώτο ραντεβού έγινε με την ΓΣΕΕ, όπου αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με τις αλλαγές που θα τεθούν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την τρόικα και είναι προαπαιτούμενο για την δεύτερη αξιολόγηση. Όπως τονίστηκε η μαλθακότητα που επέδειξαν οι διαπραγματευτές εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης έδωσαν το δικαίωμα στους εκπρόσωπους των δανειστών να ζητούν το γκρέμισμα όλων των εργασιακών σχέσεων. Η κ. Γεννηματά τόνισε στο προεδρείο της ΓΣΕΕ, ότι το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Συμπαράταξη θα είναι αρωγός σε όλες τις δίκαιες διεκδικήσεις του συνδικαλιστικού κινήματος.
Εν συνεχεία την πόρτα της Χαριλάου Τρικούπη πέρασαν οι εκπρόσωποι των εργοδοτικών οργανώσεων, δηλαδή ΣΕΒ, ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ και ΣΕΤΕ. Και σε αυτή την συνάντηση η Φώφη Γεννηματά άκουσε τις απόψεις των εργοδοτικών οργανώσεων σχετικά με τις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις.
Επιστολή
Επιστολή με την οποία ζητούν να συζητηθεί άμεσα, σε κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Παραγωγής και Εμπορίου, Οικονομικών και Κοινωνικών Υποθέσεων, το πρόβλημα με τα νέα λουκέτα στην αγορά, απέστειλαν, προς τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση και τους προέδρους των τριών αρμόδιων Επιτροπών, εννέα βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.
«Η ελληνική οικονομία διανύει μία ακόμη περίοδο ύφεσης. Με ξεκάθαρη ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, είτε λόγω της απραξίας και της αδράνειας των στελεχών της είτε λόγω των συνεπακόλουθων αλυσιδωτών αντιδράσεων στην πραγματική οικονομία, ένα νέο κύμα λουκέτων σαρώνει την αγορά», τονίζουν στη επιστολή τους και προσθέτουν:
« Χιλιάδες θέσεις εργασίας χάνονται κάθε εβδομάδα, εκατομμύρια εσόδων για το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία εξανεμίζονται, και το κυβερνητικό αφήγημα περί ανάπτυξης σκορπά στον άνεμο.
Οι εξαγγελίες των υπουργών και τα πολύπλοκα νομοθετικά κατασκευάσματα που απαιτούν ατελείωτες γραφειοκρατικές παρεμβάσεις δεν αρκούν για την αντιμετώπιση της κατάστασης. Οι χιλιάδες εργαζόμενοι στον «Πυρσό», στην «Ηλεκτρονική», στο «Athens Ledra Hotel», στον «Μαρινόπουλο», στην «Jet Oil», στη «Softex», ή το βιβλιοπωλείο «Παπασωτηρίου», αλλά και οι προμηθευτές, καθώς και οι συνδεδεμένες εταιρίες, αγωνιούν για την τύχη τους και περιμένουν άμεσες πρωτοβουλίες για τη στήριξη των επιχειρήσεων, την επιστροφή τους στην εργασία τους και την ανακούφιση των οικογενειών τους».
Την επιστολή υπογράφουν κατά σειρά: Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Γιώργος Αρβανιτίδης, Μιχάλης Τζελέπης, Γιάννης Κουτσούκος, Γιάννης Μανιάτης, Βασίλης Κεγκέρογλου, Δημήτρης Κρεμαστινός, Ανδρέας Λοβέρδος και Εύη Χριστοφιλοπούλου.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα