Εννέα «μύθοι» του ποδοσφαίρου που «αποσύρθηκαν» νωρίς

Ο Λιονέλ Μέσι έχει συγκλονίσει την παγκόσμια ποδοσφαιρική κοινότητα με την απόφασή του να αποσυρθεί από την Εθνική Αργεντινής. Ο άσος της Μπαρτσελόνα, ωστόσο, δεν είναι ο μοναδικός «μύθος» που έλαβε τη συγκεκριμένη απόφαση, ούτε ο νεώτερος.

Μετά από έρευνα, εντοπίσαμε εννιά κορυφαίους παίκτες που αποσύρθηκαν πριν κλείσουν τα 30 τους από το διεθνές ποδόσφαιρο.

1)Λιονέλ Μέσι

Ο Αργεντινός αποφάσισε σε ηλικία 29 ετών να μην ξαναφορέσει τη φανέλα της Αργεντινής, μετά από τέσσερις χαμένους τελικούς, με αποκορύφωμα την απώλεια του Copa America από τη Χιλή. Μετά τον αγώνα, ο παίκτης της Μπαρτσελόνα γνωστοποίησε στα διεθνή ΜΜΕ ότι αποσύρεται.

2)Γκερντ Μίλερ

Ο Γερμανός σούπερ σταρ της εποχής του αποφάσισε να αποσυρθεί μόλις στα 28 του χρόνια από τη διεθνή ενεργό δράση. Ο παικταράς αυτός, πρόλαβε και σημείωσε 68 γκολ, σε 62 αγώνες (!!!)  με την – τότε – Δυτική Γερμανία, κατακτώντας το Euro του 1972 και το Μουντιάλ του 1974, σκοράροντας και στους δύο τελικούς, δύο φορές κόντρα στην άλλοτε Σοβιετική Ένωση και μία εναντίον της Ολλανδίας του Γιόχαν Κρόιφ.

3)Άλαν Σίρερ

Ένας από τους σπουδαιότερους Βρετανούς επιθετικούς, ο άσος της Νιούκαστλ αποσύρθηκε από την εθνική του ομάδα μόλις στα 29 του χρόνια. Πρόλαβε, παρόλα αυτά, να αναρριχηθεί στην 6η θέση των σκόρερ όλων των εποχών της Αγγλίας.

4)Πολ Σκόουλς

Ο χαφ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επέλεξε να αποσυρθεί από τη διεθνή ενεργό δράση στα 29 του, συμμετέχοντας στο Euro 2004, το οποίο κατέκτησε η Ελλάδα, ενώ η Αγγλία είχε αποκλειστεί από τη διοργανώτρια και φιναλίστ Πορτογαλία, στα πέναλτι.

5)Ερίκ Καντονά

Ο φιλόσοφος των γηπέδων, ο Γάλλος σούπερ σταρ, αποφάσισε να τερματίσει τη διεθνή του καριέρα σε ηλικία μόλις 28 ετών. Αιτία αποτέλεσε η οκτάμηνη τιμωρία του για την καρατιά στον οπαδό. Ο Ερίκ πέτυχε 20 γκολ σε 45 παιχνίδια με τους «πετεινούς».

6)Πολ Μπράιτνερ

Πρόκειται για έναν από τους σπουδαιότερους Γερμανούς παίκτες της δεκαετίας του ’70. Ο Πολ Μπράιτνερ αποσύρθηκε σε ηλικία μόλις 22 ετών, το 1975, σκοράροντας στον τελικό του Μουντιάλ το 1974. Ο Μπράιτνερ αρνήθηκε για πολιτικούς λόγους να συμμετάσχει στο Μουντιάλ του 1978.

7)Σαμίρ Νασρί

Ο Γάλλος μεσοεπιθετικός αποφάσισε να αποσυρθεί από την Εθνική Γαλλίας, σε ηλικία μόλις 27 ετών, μετά τον αποκλεισμό του από την αποστολή για το Μουντιάλ του 2014, στη Βραζιλία.

8)Κέβιν Πρινς Μπόατενγκ

Ο Γκανέζος με γερμανική υπηκοότητα ποδοσφαιριστής αποσύρθηκε στα 24 του, επικαλούμενος λόγους υγείας. Λίγα χρόνια αργότερα, κλήθηκε στην Εθνική Γκάνας για το Μουντιάλ του 2014, αλλά ενώ αρχικά απάντησε θετικά, τελικά ενημέρωσε ότι δεν θα μεταβεί στη Βραζιλία.

9)Κάρλος Ρόα

Εμφανίστηκε ως ο σημαντικότερος Αργεντινός τερματοφύλακας της νέας εποχής. Ωστόσο, μόλις στα 30 του ανακοίνωσε ότι αποσύρεται, παίζοντας σε 16 παιχνίδια με τη φανέλα της «αλμπισελέστε».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα