“Δεν θα μας σταματήσουν ούτε οι μολότοφ”

Την πεποίθησή της ότι η πρωτοβουλία για την αναγέννηση της κεντροαριστεράς κερδίζει κάθε μέρα και περισσότερους υποστηρικτές, μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς της φίλους η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, μετά την έκφραση της επιθυμίας νέων ανθρώπων, επιστημόνων, Ελλήνων από το εξωτερικό και στελεχών της Αυτοδιοίκησης να δουλέψουν για το νέο εγχείρημα.

«Αυτός ο χώρος, που περιλαμβάνει το ριζοσπαστικό κέντρο, τον δημοκρατικό σοσιαλισμό, τη σοσιαλδημοκρατία, είναι ένας χώρος ιδεών, προτάσεων, στελεχών με γνώση και εμπειρία, μεταρρυθμιστική παράδοση και είναι σήμερα χρήσιμος όσο ποτέ», σημείωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αποκαλύπτοντας ανάμεσα στις λέξεις το όνομα που προτείνει για τον νέο φορέα, που δεν είναι άλλο από την «Προοδευτική Συμμαχία».

«Η Δημοκρατική Συμπαράταξη σήμερα και αύριο η ευρύτερη προοδευτική συμμαχία που προτείνω, είναι απόλυτα αναγκαίο να διατυπώσουμε μια νέα πρόταση προοδευτικής διακυβέρνησης», είπε, τονίζοντας ότι η χώρας μας έχει ανάγκη από μια ισχυρή δημοκρατική προοδευτική παράταξη με αυτόνομο ρόλο και αυτοδύναμη στρατηγική. Την οριοθέτησε μάλιστα «από τον δήθεν αριστερό λαϊκισμό και τις παρωχημένες ιδεοληψίες του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τις συντηρητικές, πολιτικές που εκπροσωπεί η ΝΔ», επιμένοντας να τηρεί αποστάσεις και από τους δύο ισχυρούς πόλους του πολιτικού συστήματος.

 

Ta σενάρια

 

Η Φώφη Γεννηματά, όμως θέλησε να πάει ένα βήμα παραπέρα, βάζοντας τέλος στα σενάρια διεύρυνσης της κυβέρνησης με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, αλλά και σε τυχόν άλλα που θέλουν την ‘παλινόρθωση’ μίας κυβέρνησης τύπου Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ. «Έχει έρθει η στιγμή ο χώρος αυτός που είναι κατακερματισμένος, να ενωθεί και πάλι. Σε πείσμα όσων πιστεύουν ότι μπορούν να τον μετατρέψουν σε σανίδα σωτηρίας της αποτυχημένης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αλλά και των κρυφοδεξιών που προσπαθούν να του δώσουν το τελικό χτύπημα και να τον μετατρέψουν σε ουρά της Ν.Δ., θα είναι ένας άλλος πόλος. Αυτόνομος πόλος ελπίδας πραγματικής», σημείωσε, στέλνοντας παράλληλα το μήνυμα ότι η πορεία προς αυτή την αναγέννηση δεν θα σταματήσει ούτε από τις επιθέσεις στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, την ώρα που είναι γεμάτα κόσμο, ούτε από ‘πληρωμένους κονδυλοφόρους’ που «νομίζουν ότι θα πετύχουν αυτό που δεν κατάφερε η μολότοφ».  Η αναφορά της προέδρου του ΠΑΣΟΚ στις μολότοφ μόνο τυχαία δεν είναι αφού μόνο από την αρχή του 2016 έως σήμερα, τα γραφεία του κόμματος στην Χαριλάου Τρικούπη έχουν δεχθεί επιθέσεις με βόμβες μολότοφ 14 φορές, με τις υλικές ζημιές να είναι κάθε φορά σημαντικές, πολλώ δε μάλλον τον κίνδυνο για τραυματισμούς εργαζομένων να ανησυχεί την ηγεσία του κόμματος. Η τελευταία βρίσκεται πλέον σε ‘ανοιχτό πόλεμο’ με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα, τον οποίο και αποκαλεί «καρικατούρα υπουργού» και ζητά την παραίτησή του, ενώ ευθύνες πλέον αποδίδει προσωπικά στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στον οποίο και είχε θέσει το ζήτημα στην κατ’ ιδίαν συζήτησή τους προ εβδομάδος η Φώφη Γεννηματά.

Στο μεταξύ, σχολιάζοντας τις δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών γύρω από το ζήτημα των εκλογών, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κάλεσε την κυβέρνηση να …σοβαρευτεί. «Μόνο εκλογές ξέρετε να κάνετε; Αν δεν μπορείτε, παραιτηθείτε», έγραψε στα social media, τονίζοντας ότι η χώρα δεν αντέχει να ξαναζήσει τα δραματικά αδιέξοδα του περασμένου καλοκαιριού…

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα