“Δεν διδάχθηκε από το πάθημα του 2015 η κυβέρνηση”

«Σοβαρότης και ορατότης μηδέν», αναφέρει το ΠΑΣΟΚ υποστηρίζοντας ότι «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επαναλαμβάνει καθώς φαίνεται, δεύτερη φορά, τον τύπο της “διαπραγμάτευσης” που είχε κάνει πέρυσι, η οποία παρά λίγο να μας βγάλει από το ευρώ, ενώ οδήγησε στο κλείσιμο των τραπεζών, στα capital controls, στην υπογραφή του τρίτου και σκληρότερου μνημονίου και στη μεγάλη καταστροφή της παραγωγικής βάσης της χώρας».
Σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ ο «κ. Τσίπρας δεν διδάχθηκε δυστυχώς τίποτα από τα τραγικά του λάθη και αντί να διαπραγματευτεί σοβαρά και αποτελεσματικά επιδίδεται συνεχώς σε επικοινωνιακές πομφόλυγες, μακριά από τις επιτακτικές ανάγκες που έχει σήμερα η χώρα, η οικονομία και η κοινωνία».
Καταλήγει επισημαίνοντας ότι ο πρωθυπουργός επαναλαμβάνει την ιστορία ως φάρσα και πιθανότατα ως μία νέα μεγαλύτερη τραγωδία.
Ο Βενιζέλος
Την ίδια ώρα ο Ευάγγελος Βενιζέλος εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή την υπόθεση της διαρροής της συνομιλίας Τόμσεν-Βελκουλέσκου. Ο τέως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δήλωσε πως «η διάσταση που πήρε το θέμα δεν ωφελεί τη χώρα». Μάλιστα χαρακτήρισε την κυβέρνηση «ακροδεξιο-αριστερή», που με «φούμαρα» έχει «δηλητηριάσει τον τρόπο σκέψης ενός μεγάλου ποσοστού του ελληνικού λαού».
«Η διάσταση που πήρε το θέμα σίγουρα δεν ωφελεί τη χώρα μας, σίγουρα πολίτες, την οικονομία, το κλίμα το οποίο υπάρχει, που είναι ένα κλίμα απαισιοδοξίας και δεν ωφελεί τους έλληνες μιζέριας» είπε για την υπόθεση της διαρροής, υποστηρίζοντας πως «δεν υπάρχει στη συνομιλία αυτή τίποτα που δεν το ξέρουμε, τίποτα που δεν το ξέρει η κυβέρνηση, τίποτα που δεν θα έπρεπε να το έχει καταλάβει προ πολλού η κυβέρνηση».
Τόνισε, επίσης, ότι «εάν η κυβέρνηση θεωρούσε ότι υπάρχει ένα ντοκουμέντο, έστω στα WikiLeaks, το οποίο επιτρέπει να θέσει με σκληρούς όρους κάποια θέματα στο ΔΝΤ, αυτό έπρεπε να γίνει με τρόπο επίσημο, θεσμικό και όχι με δημόσιες ανακοινώσεις, διότι μετά έδωσε την ευκαιρία ο πρωθυπουργός στην κ. Λαγκάρντ να του απαντήσει με πάρα πολύ αυστηρό και επικριτικό τόνο και να του θέσει ένα πάρα πολύ αυστηρό πλαίσιο», το οποίο είναι το πλαίσιο των συζητήσεων με τους θεσμούς.
Η Φώφη στις Βρυξέλλες

Στις Βρυξέλλες θα βρεθεί αύριο, Τρίτη, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, προκειμένου να συμμετάσχει σε εκδήλωση ανοιχτής συζήτησης για το προσφυγικό στο κτίριο του Ευρωκοινοβουλίου.
Στη συζήτηση θα μετάσχουν ευρωβουλευτές της προοδευτικής συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών από τις 28 χώρες της ΕΕ και αναμένεται να αναλυθούν όλες οι πτυχές του προβλήματος, αλλά και οι περαιτέρω πρωτοβουλίες που θα αναληφθούν.
Στην εκδήλωση συμμετέχουν ο πρόεδρος της Ευρωομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών Τζιάνι Πιτέλα, η ύπατη εκπρόσωπος για την εξωτερική πολιτική της ΕΕ Φεντερίκα Μοργκερίνι, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Φραντς Τίμερμανς και ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα