Γκιρτζίκης: «Δεν αστειεύονται UEFA και FIFA»

Στα ελληνικά μέσα ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Γκιρτζίκης, διστάζει να βγει και να μιλήσει, υπό το φόβο «στριμώγματος», ωστόσο παραχώρησε συνέντευξη στο ραδιόφωνο της ομογένειας στην Αυστραλία, όπου του δόθηκε η ευκαιρία να πει τη γνώμη του σε χαλαρές ερωτήσεις…

Πως σχολιάζετε τις κινήσεις ανατροπής της διοίκησης της ΕΠΟ από τις μεγάλες ΠΑΕ:

«Διαβάζω στα ΜΜΕ, πως μερικοί παράγοντες ομάδων συσκέπτονται για να αλλάξουν την ΕΠΟ και ρωτώ: Είναι δυνατόν να συζητούν για την ΕΠΟ χωρίς την ΕΠΟ; Σε ποια δημοκρατική χώρα οι παράγοντες των ομάδων επιχειρούν να ανατρέψουν τον δημοκρατικά εκλεγμένο πρόεδρο; Αυτά που κάνουν πρέπει να σκεφτούν τι αποτελέσματα θα επιφέρουν. Εμείς ακούμε και αφουγκραζόμαστε όλους, όσοι εμπλέκονται στο ποδόσφαιρο και συζητάμε τα πάντα, όπως για παράδειγμά τη διαιτησία. Αλλά να ξέρουν όλοι πως η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία αποφασίζει. Αυτό δηλαδή που συμβαίνει σε όλο τον κόσμο»

Οι επιθέσεις προς το πρόσωπό σας, σας κάνουν να αισθάνεστε αδικημένος:

«Κατηγορούν τον πρόεδρο της ΕΠΟ και όχι τον Γκιρτζίκη, γιατί απλά δεν μπορούν να με κατηγορήσουν για κάτι μεμπτό. Είμαι ειλικρινής και δεν μασάω τα λόγια μου. Στην ζωή μου συγχωρώ, αρκεί ο άλλος να δείξει πως αντιλαμβάνεται τη σημασία των λόγων του. Όταν εκφραζόμαστε στο ποδόσφαιρο, πρέπει να αντιλαμβανόμαστε το αποτέλεσμα των εκφράσεων μας. Δηλαδή, πρώτα καταδικάζουμε παράνομες ενέργειες στα γήπεδα και μετά ασχολούμαστε με την κάθε απόφαση του διαιτητή. Και εγώ δέχομαι πως υπάρχουν λανθασμένες αποφάσεις διαιτητών, αλλά με το να ενθαρρύνουν παράνομες ενέργειες, μόνο λάδι στη φωτιά ρίχνουν. Δεν γίνεται, δηλαδή, άνθρωποι με θεσμικό ρόλο στις ομάδες, να ενθαρρύνουν τους λίγους ταραχοπoιούς κατά των πολλών οι οποίοι πηγαίνουν στο γήπεδο για να δουν ποδόσφαιρο»

Ένα σχόλιο για τη δράση του υφυπουργού Αθλητισμού:

« Έτσι που το πάει ο Υπουργός σε λίγο καιρό – αν θέλει – ας αναγνωριστεί από την ποδοσφαιρική κοινότητα για να αναλάβει ακολούθως το ελληνικό ποδόσφαιρο, ώστε να παίζεται μπάλα στην χώρα. Οι FIFA και UEFA δεν αστειεύονται, και έχουν γνώση αλλά και αντίληψη από τον προηγούμενο νόμο της Πολιτείας. Πολλοί ξεχνούν, πως ήμαστε υπό επιτήρηση από πέρσι από τις ανώτατες αρχές του ποδοσφαίρου.»

Για την επικείμενη συνάντηση του Κοντονή με τις ΠΑΕ τι έχετε να πείτε:

«Ακούω και διαβάζω για συσκέψεις του Υπουργού με τις τέσσερις ομάδες, αλλά δεν ακούω για τις άλλες ομάδες. Τις χιλιάδες ερασιτεχνικές ομάδες, που κάθε Κυριακή ο αγώνας είναι γιορτή για αυτές τις μικρές κοινωνίες. Αυτά τα σωματεία δεν παίζουν ποδόσφαιρο;»

Για τις εκλογές της ΕΠΟ μία τοποθέτηση:

«Στις εκλογές του Οκτωβρίου μακάρι να είναι πολλοί οι υποψήφιοι. Έχω εμπιστοσύνη στις Ενώσεις, γιατί εδώ και είκοσι χρόνια ασχολούμαστε με το ποδόσφαιρο καθημερινά και όχι περιστασιακά. Θα αλλάξω πολλά σε τομείς και πρόσωπα, γιατί όπως στη ζωή έτσι και στη δουλειά, πρέπει να αναζητάς το καλύτερο.»

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα