Για την τιμή των όπλων ΠΑΟΚ και Αστέρας στο Europa

Η τελευταία πράξη (6ης αγωνιστική) του αναβαθμισμένου ποιοτικού και ποσοτικά Europa League παίζεται την Πέμπτη (10/12) το βράδυ, με τον ΠΑΟΚ και τον Αστέρα Τρίπολης να έχουν ως μοναδικά κίνητρα το πρεστίζ και την κατάκτηση βαθμών για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Η τελευταία αυτή αγωνιστική περιλαμβάνει ματς για όλα τα γούστα, καθώς σε πολλούς ομίλους η πρόκριση στους «32» παραμένει ανοικτή. Μεγάλες μάχες αναμένονται σε πολλά γήπεδα, ενώ δεν έλειψαν και οι αρνητικές εκπλήξεις της φετινής διοργάνωσης, Κάποιες ομάδες βέβαια, έκαναν περίπατο, ενώ κάποιες άλλες κατακρημνίστηκαν και θα μείνουν πρόωρα εκτός Ευρώπης.

1ος ΟΜΙΛΟΣ
Στον πρώτο όμιλο η Μόλντε έχει διασφαλίσει την πρόκρισή της στην επόμενη φάση, ενώ το δεύτερο εισιτήριο «παίζεται» μεταξύ της Φενερμπαχτσέ του Βίτορ Περέιρα και του Ρόμπιν Φαν Πέρσι και του Άγιαξ. Οι δύο ομάδες φιλοξενούν αντιστοίχως τις Σέλτικ (που αποκλείστηκε από νωρίς) και τη Μόλντε. Πιο δύσκολο το έργο των Ολλανδών, καθώς οι Νορβηγοί της Μόλντε θέλουν να διατηρήσουν την πρώτη θέση στον όμιλο. Αναλυτικά το πρόγραμμα:
Φενερμπαχτσέ-Σέλτικ (20:00)
Άγιαξ- Μόλντε (20:00)

2ος ΟΜΙΛΟΣ
Στο δεύτερο όμιλο η Λίβερπουλ του Γιούργκεν Κλοπ έχει προκριθεί και μαθηματικά, ενώ η Σιόν χρειάζεται έναν βαθμό. Αρνητική έκπληξη στο συγκεκριμένο όμιλο η παρουσία της Μπορντό, η οποία φιλοξενεί τη Ρουμπίν Καζάν, που χρειάζεται μόνο νίκη, ώστε σε συνδυασμό με ενδεχόμενη ήταν της Σιόν από τη Λίβερπουλ, να περάσει λόγω καλύτερων αποτελεσμάτων. Αναλυτικά το πρόγραμμα:
Μπορντό-Ρουμπίν Καζάν (20:00)
Σιόν-Λίβερπουλ (20:00)

3ος ΟΜΙΛΟΣ
Στον όμιλο αυτό, που μετέχει και ο ΠΑΟΚ, τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Κράσνονταρ και Μπορούσια Ντόρτμουντ έχουν ήδη περάσει και το μόνο ενδιαφέρον που υπάρχει, είναι η τελική κατάταξη. Αναλυτικά το πρόγραμμα:
Καμπάλα0Κράσνονταρ (20:00)
Μπορούσια Ντ.-ΠΑΟΚ (20:00)

4ος ΟΜΙΛΟΣ
Η Νάπολι έκανε περίπατο πετυχαίνοντας το 5Χ5 μέχρι τώρα, ενώ για τη δεύτερη θέση τα πάντα είναι ανοικτά, καθώς διεκδικείται και από τις τρεις υπόλοιπες ομάδες. Αναλυτικά το πρόγραμμα:
Μίντιλαντ-Κλαμπ Μπριζ (20:00)
Νάπολι-Λέγκια Βαρσοβίας (20:00)

5ος ΟΜΙΛΟΣ
Πιο ξεκάθαρος όμιλος δεν υπάρχει. Βιγιαρεάλ και Ραπίντ Βιέννης έχουν «τσεκάρει» τα εισιτήριά τους. Αναλυτικά το πρόγραμμα:
Ραπίντ Βιέννης-Ντιναμό Μινσκ (20:00)
Βικτόρια Πλζεν-Βιγιαρεάλ (20:00)

6ος ΟΜΙΛΟΣ
Η πορτογαλική Μπράγκα δεν θα έχει κανένα άγχος, καθώς έχει διασφαλίσει την πρόκρισή της. Η δεύτερη θέση θα παιχτεί ανάμεσα στη Σλόβαν Λίμπερετς και τη Μαρσέιγ, οι οποίες μάλιστα αναμετρώνται σε ένα μεγάλο ματς που θα διεξαχθεί στη Σλοβακία. Αναλυτικά το πρόγραμμα:
Λίμπερετς-Μαρσλέιγ (20:00)
Γκρόνινγκεν-Μπράγκα (20:00)

7ος ΟΜΙΛΟΣ
Λάτσιο και Σεντ Ετιέν έχουν περάσει στην επόμενη φάση. Αρνητική πρωταγωνίστρια στο συγκεκριμένο όμιλο η περυσινή φιναλίστ του θεσμού, Ντνίπρο, η οποία έμεινε πρόωρα εκτός. Αναλυτικά το πρόγραμμα:
Ντνίπρο-Ρόζενμπεργκ (22:05)
Σεντ Ετιέν-Λάτσιο (22:05)

8ος ΟΜΙΛΟΣ
Ο πιο «δύσκολος» όμιλος της διοργάνωσης. Οι δύο προνομιούχες θέσεις παραμένουν «ανοικτές» και τις διεκδικούν οι Μπεσίκτας, Λοκομοτίβ Μόσχας και Σπόρτινγκ. Μεγάλο ματς αναμένεται να γίνει μεταξύ Σπόρτινγκ και Μπεσίκτας. Αναλυτικά το πρόγραμμα:
Σπόρτινγκ-Μπεσίκτας (22:05)
Σκεντέρμπεϊ-Λοκομοτίβ Μόσχας (22:05)

9ος ΟΜΙΛΟΣ
Η Βασιλεία έχει προκριθεί, ενώ η δεύτερη θέση θα παιχτεί ανάμεσα στις Φιορεντίνα, Μπελενένσες και Λεχ Πόζναν. Μεγαλύτερες πιθανότητες έχουν οι Ιταλοί, καθώς προηγούνται με δύο βαθμούς, ενώ φιλοξενούν στη Φλωρεντία την πορτογαλική Μπελενένσες. Αναλυτικά το πρόγραμμα:
Φιορεντίνα-Μπελενένσες (22:05)
Λεχ Πόζνανπ-Βασιλεία (22:05)

10ος ΟΜΙΛΟΣ
Η Τότεναμ θα παραταχθεί από… υποχρέωση στο γήπεδο, καθώς έχει εξασφαλίσει την πρόκρισή της. Για τη δεύτερη θέση θα δώσουν μάχη η Άντερλεχτ, η Μονακό και με ελάχιστες πιθανότητες η Καραμπάχ. Αναλυτικά το πρόγραμμα:
Άντερλεχτ-Καραμπάχ (22:05)
Τότεναμ-Μονακό (22:05)

11ος ΟΜΙΛΟΣ
Ξεκάθαρος και ο όμιλος του Αστέρα Τρίπολης, καθώς Σάλκε και Σπάρτα Πράγας έχουν «καθαρίσει» με την πρόκριση. Αναλυτικά το πρόγραμμα:
ΑΠΟΕΛ-Σπάρτα Πράγας (22:05)
Αστέρας Τρίπολης-Σάλκε (22:05)

12ος ΟΜΙΛΟΣ
Η Αθλέτικ Μπιλμπάο έχει τσεκάρει το εισιτήριό της για τους «32» του θεσμού, ενώ η Παρτιζάν θα πρέπει να «αυτοκτονήσει» στην έδρα της με την Άουγκσμπουργκ, για να μείνει εκτός, καθώς είχε νικήσει με 3-1 στη Γερμανία, γεγονός που σημαίνει ότι για να αποκλειστεί, θα πρέπει να χάσει με 3-0 στο Βελιγράδι.. Αναλυτικά το πρόγραμμα:
Παρτιζάν-Άουγκσμπουργκ (22:05)
Αθλέτικ Μπιλμπάο-Άλκμααρ (22:05)

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα