Αποθεώνεται η κρητική κουζίνα από τους Γερμανούς

Αποθεώνεται η κρητική κουζίνα από το κορυφαίο γερμανικό περιοδικό γαστρονομίας «Essen & Trinken». Σε ένα δεκασέλιδο αφιέρωμα τονίζεται ότι «δεν μπορεί να αγοραστεί ούτε με χρυσό».
Λάδι από τις καλύτερες κορωνέϊκες ελιές, περήφανα κρασιά που προέρχονται από ηλιόλουστα αμπέλια, μυρωδάτα μπαχαρικά, βότανα και άγρια λαχανικά, σαν να τα έχει φυτέψει ο ίδιος ο Θεός, είναι μερικές από τις εικόνες που μεταφέρει ο δημοσιογράφος μέσα από το εκτενές άρθρο του, σε συνέχεια της πρόσφατης επίσκεψής του στην Κρήτη.
Κατά τη διάρκεια της δημοσιογραφικής αποστολής, ο δημοσιογράφος συμμετείχε στη συγκομιδή της ελιάς σε έναν από τους αρχαιότερους ελαιώνες της Κρήτης, στο χωριό Κριτσά. Έζησε το αυθεντικό κρητικό καζάνεμα, τη μοναδική διαδικασία παραγωγής της περίφημης κρητικής ρακής, στο χωριό Σφάκα ανατολικά της Κρήτης, δοκίμασε κρασιά από τοπικές ποικιλίες του κρητικού αμπελώνα, του πλέον ιστορικού και διαχρονικού σε ολόκληρη την Ευρώπη, και πέρασε μία μέρα σε ένα αγρόκτημα βιολογικής γεωργίας στο Ρέθυμνο, όπου αναβιώνουν όλες οι παραδοσιακές αγροτικές εργασίες της Κρήτης.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα