ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΤΕΡΓΙΩΤΗΣ: Η Εισαγγελία τον «ψάχνει» (για την αύξηση του παράνομου τζόγου) και εκείνος καταγγέλλει(;) (τον παράνομο τζόγο!)

Ξεκινούν οι ανακρίσεις για τα «πεπραγμένα» του από την εισαγγελέα κ. Φραγκιά

Ο απερχόμενος πρόεδρος της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων, Αντώνης Στεργιώτης, βάλθηκε να τρελάνει κόσμο, φορτώνοντας τις δικές του ευθύνες για το όργιο του παράνομου τζόγου στην Ελλάδα στο… θεσμικό πλαίσιο! Μιλώντας σε ημερίδα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου (Σχολή Επιστημών Ανθρώπινης Κίνησης και Ποιότητας Ζωής, Τμήμα Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού), με θέμα: «Τυχερά Παίγνια στην Ελλάδα της κρίσης: Οι κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις των τυχερών παιχνιδιών», ο Αντ. Στεργιώτης εμφανίστηκε με την ιδιότητα του προέδρου πρώην –προφανώς– της ΕΕΕΠ για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.

Αφού «μάλωσε» το κράτος που δεν πατάσσει τον παράνομο τζόγο και δεν βάζει τάξη στο διαδικτυακό στοίχημα, στη συνέχεια έβγαλε και non paper στο οποίο ζητάει να βάλει τέλος η κυβέρνηση στο πάρτι των παράνομων που ο ίδιος άφησε ανεξέλεγκτους!

Αν υπήρχε βραβείο απραξίας (με ποιο κίνητρο άραγε;) και απύθμενου θράσους, σίγουρα το δικαιούται ο απερχόμενος πρόεδρος της ΕΕΕΠ τον οποίο, θυμίζουμε, διόρισε ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, και η κυβέρνηση ακόμη δεν έχει αντικαταστήσει παρ’ ότι η θητεία του έχει λήξει από 19 Δεκεμβρίου.

Αφού έκανε «αποκαλύψεις» για τα ίντερνετ καφέ, που κατά 90% λειτουργούν ως στέκια παράνομου τζόγου, συνεργαζόμενα με τις εταιρείες online στοιχηματισμού, ο κ. Στεργιώτης προχώρησε και σε… συστάσεις στην κυβέρνηση να αδειοδοτήσει άμεσα τις εταιρείες διαδικτυακού τζόγου.

Βέβαια, ξέχασε να αναφέρει ότι τα έσοδα του κράτους (ΦΠΑ) από τη δραστηριότητα των εταιρειών διαδικτυακού τζόγου για μια τετραετία δεν ξεπέρασαν τα 50.000 ευρώ. Τόσο καλά…

Δείτε, λοιπόν, ποιες είναι οι κατά τα άλλα «αποκαλύψεις» τις οποίες έκανε στο συνέδριο. Σύμφωνα με το κείμενο που έχουμε στα χέρια μας, είπε χαρακτηριστικά:

«Καθόμαστε και ανεχόμαστε παρανομίες εν γνώσει μας. Έχουμε εταιρείες του Διαδικτύου (24 είναι, πολλές από αυτές δεν θα έπρεπε να είναι, είναι σαφές), το γνωρίζουμε σαν εποπτική Αρχή, το γνωρίζουν οι Αρχές, η κυβέρνηση – δεν βλέπω όμως να προχωράει τίποτα. Παίρνω δικογραφίες σαν πρόεδρος της ΕΕΕΠ από την Αστυνομία για καραμπινάτες παρανομίες, σε ποινικά δικαστήρια, για κακουργήματα, και δεν μπορώ να πάρω ούτε διοικητικά μέτρα. Εάν αυτό δεν είναι τραγέλαφος, κι αν αυτά είναι χαρακτηριστικά ευνομούμενου κράτους, το αφήνω στην κρίση σας».

Με λίγα λόγια, ενώ άφησε τον παράνομο τζόγο να γιγαντωθεί κατά την περίοδο της θητείας του και να υπερβαίνει σήμερα τα 6 δισ. ευρώ, ρίχνει την ευθύνη στην κυβέρνηση για τα κρατικά έσοδα που χάνονται! Ο άνθρωπος που πολέμησε με κάθε τρόπο τους νόμιμους παρόχους (δηλαδή, τον ΟΠΑΠ και τους πράκτορες του Οργανισμού) και στέρησε από το Δημόσιο εκατοντάδες εκατομμύρια, ζητά τώρα και τα… ρέστα.

Ο κ. Στεργιώτης πρέπει να εξηγήσει χωρίς δικαιολογίες γιατί άφησε ανεξέλεγκτο τον παράνομο τζόγο. Γιατί, ενώ λέει πως μάχεται κατά της «καζινοποίησης» της χώρας, άφησε να φυτρώνουν σαν τα μανιτάρια σε κάθε γειτονιά, σε όλη τη χώρα, τα γνωστά «ίντερνετ καφέ» που παραδέχεται πως συνεργάζονται με online στοιχηματικές και παρανομούν «γδέρνοντας» τον κόσμο;

Ενημέρωσε ποτέ τους αρμόδιους υπουργούς για το όργιο των παράνομων; Πήρε κάποιο μέτρο εναντίον τους στους έξι μήνες που είναι πρόεδρος της ΕΕΕΠ; Η κυβέρνηση θα βάλει τέλος στα σόου του κ. Στεργιώτη ή θα του επιτρέψει για πολύ ακόμη να προβάλλεται ως πρόεδρος της ΕΕΕΠ και να κάνει τον δημόσιο κατήγορο;

Στην εισαγγελέα Φραγκιά η υπόθεση των VLTs

Στο δικαστικό… ζουμί της φαίνεται να εισέρχεται η υπόθεση της μηνυτήριας αναφοράς των πρακτόρων του ΟΠΑΠ κατά του προέδρου της Επιτροπής Ελέγχου και Εποπτείας Παιγνίων (ΕΕΕΠ) κ. Αντώνη Στεργιώτη, με τη σχετική δικογραφία να έχει χρεωθεί στην εισαγγελέα κα. Φραγκιά. Μάλιστα, καλά ενημερωμένες πηγές λένε στην «Α» ότι η εν λόγω δικαστική λειτουργός έχει ήδη σηκώσει τα μανίκια και ξεκινάει δουλειά, προκειμένου να διερευνηθούν περαιτέρω τα καταγγελλόμενα, με τις κλήσεις των πρώτων μαρτύρων να αναμένονται την προσεχή εβδομάδα. Θυμίζεται ότι στις αρχές Δεκεμβρίου 2015 οι υποψήφιοι πράκτορες παραχωρησιούχοι της ΟΠΑΠ Α.Ε. υπέβαλαν μήνυση εναντίον του προέδρου της Επιτροπής Ελέγχου και Εποπτείας Παιγνίων (ΕΕΕΠ) κ. Αντώνη Στεργιώτη, ζητώντας να εξετασθούν οι περιπτώσεις ποινικών παραβάσεων κακουργηματικού χαρακτήρα για την καταχρηστική απόφαση 158/2015 της ΕΕΕΠ που τροποποίησε τον κανονισμό των VLTs κατά παράβαση των όρων τής από 4/11/2015 σύμβασης μεταξύ ΟΠΑΠ και ελληνικού Δημοσίου, απόφαση η οποία προκάλεσε τεράστια ζημία στους παραχωρησιούχους πράκτορες, στο ελληνικό Δημόσιο και στον ΟΠΑΠ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα