Έως και 48 δισεκ. ευρώ για την έρευνα και καινοτομία

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ο Όμιλος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) εγκαινίασαν σήμερα στην Αθήνα μια νέα γενιά χρηματοδοτικών εργαλείων και συμβουλευτικών υπηρεσιών για να διευκολύνουν την πρόσβαση καινοτόμων επιχειρήσεων στη χρηματοδότηση.

Η παρουσίαση των νέων αυτών εργαλείων και η υπογραφή των σχετικών συμφωνιών πραγματοποιήθηκε σήμερα κατά τη διάρκεια διήμερου συνεδρίου υπό τον τίτλο “Πρόσβαση στη χρηματοδότηση για Έρευνα, Καινοτομία και Ανάπτυξη” που διοργανώνεται στο πλαίσιο της Ελληνική Προεδρία της ΕΕ. Θέμα του συνεδρίου αποτελούν οι τρόποι βελτίωσης της πρόσβασης τον τομέων της έρευνας και της καινοτομίας στη χρηματοδότηση (12 & 13 Ιουνίου, Ξενοδοχείο Athenaeum InterContinental, Λεωφ. Συγγρού 89-93, Αθήνα).

Εκτιμάται ότι τα επόμενα επτά χρόνια θα διατεθούν μέσω των προϊόντων «InnovFin – Χρηματοδοτήσεις της ΕΕ για την καινοτομία» 24 δισ. ευρώ σε μικρές, μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις καθώς και σε φορείς προώθησης των υποδομών έρευνας για χρηματοδότηση της έρευνας και της καινοτομίας. Η χρηματοδότηση αυτή αναμένεται να στηρίξει επενδύσεις έρευνας και καινοτομίας ύψους έως και 48 δισ. ευρώ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα