«Ένεση» ΟΠΑΠ στην υγεία των… Παίδων

 

Σε διαδικασία ανακαίνισης βρίσκονται αυτήν την περίοδο τα δύο μεγαλύτερα παιδιατρικά νοσοκομεία της χώρας. Συγκεκριμένα, στο Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία» και στο Περιφερειακό Γενικό Νοσοκομείο Παίδων «Παναγιώτη & Αγλαΐα Κυριακού» διενεργούνται σχετικές εργασίες αποκατάστασης φθορών και εξοπλισμού, με την δραστική συνδρομή του ΟΠΑΠ.

Οι συγκεκριμένη πρωτοβουλία δεν αποτελεί έκπληξη για όσους παρακολουθούν τη συνολική επιχειρηματική δράση του ΟΠΑΠ, καθώς είναι συνεχής και πανθομολογούμενη η αρωγή που προσφέρει ο Οργανισμός στον ευαίσθητο τομέα της υγείας, τον οποίο έχει καταστήσει έναν από τους τρείς πυλώνες της εταιρικής κοινωνικής του ευθύνης.

 

Οι τρεις παρεμβάσεις

Επιστρέφοντας στα του έργου, στα δύο μεγαλύτερα δημόσια παιδιατρικά νοσοκομειακά ιδρύματα διενεργούνται οι εξής τρεις παρεμβάσεις:

α) Ανακαίνιση των κτιριακών εγκαταστάσεων για την αποκατάσταση των οικοδομικών φθορών στους εσωτερικούς χώρους και των 2 ορόφων των νοσοκομείων.

β) Ειδική εσωτερική διακόσμηση προκειμένου να δημιουργηθεί το κατάλληλο περιβάλλον για τα παιδιά, παρέμβαση η οποία θα είναι σε απόλυτη συμφωνία με τις σύγχρονες ιατρικές αντιλήψεις και αναμένεται να λειτουργήσει θεραπευτικά για τους μικρούς ασθενείς.

γ) Επισκευή και αντικατάσταση του εξοπλισμού των θαλάμων νοσηλείας αντικατάσταση ραφιών και στρωμάτων στα κρεβάτια των κλινών των ασθενών, ανανέωση του εξοπλισμού των γραφείων των ιατρών, νοσηλευτών και στους χώρους ανάπαυσης ξεκούρασης του προσωπικού.

 

Υπηρεσίες υγείας υψηλού επιπέδου σε ένα περιβάλλον που σέβεται τους μικρούς ασθενείς

Το μεγάλο έργο βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη με αποτέλεσμα στο τέλος του τρέχοντος μηνός να ολοκληρώνεται και η ανακαίνιση των δύο ορόφων στα παραπάνω νοσοκομεία. Για την ιστορία να πούμε ότι ο 5ος όροφος του κεντρικού κτιρίου του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Αθηνών «Η Αγία Σοφία», είναι συνολικού εμβαδού 1.800 τ.μ. και στεγάζει σήμερα την 1η και την 2η Πανεπιστημιακή Κλινική (συνολικής δυναμικότητας 40 κλινών), τη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας Νεογνών Α + Β (δυναμικότητας 20 θερμοκοιτίδων) και τη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας Νεογνών της Πανεπιστημιακής Κλινικής (δυναμικότητας 30 θερμοκοιτίδων). Εξάλλου, ο 3ος όροφος της Πτέρυγας Α’ του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Αθηνών «Παναγιώτη & Αγλαΐα Κυριακού» εκτίνεται σε εμβαδό 520 τ.μ. και στεγάζει σήμερα την Α’ και Β’ Χειρουργική Κλινική, συνολικής δυναμικότητας 34 κλινών.

Η ολοκλήρωσή των παραπάνω έργων στα δύο δημόσια εξειδικευμένα νοσοκομεία στοχεύει στην εξυπηρέτηση των αναγκών παιδιών από όλη την Ελλάδα, παρέχοντας ταυτόχρονα στις συγκεκριμένες μονάδες τη δυνατότητα να προσφέρουν υπηρεσίες υγείας κορυφαίου επιπέδου.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα