«Άργησε η κυβέρνηση να καταθέσει πρόταση»

«Οποιαδήποτε καθυστέρηση μπορεί να είναι εις βάρος της χώρας» δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης από το Περιστέρι όπου βρέθηκε στο 3ο ΚΑΠΗ συνομιλώντας με τους ηλικιωμένους. Και συμπλήρωσε πως «η κυβέρνηση πρέπει να κάνει μια συγκεκριμένη πρόταση και όχι απλώς να κρίνει τις προτάσεις που τις κάνουν» και επανέλαβε ότι ακόμη και κατά την ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών «δεν μάθαμε τι θέλει ο κ. Τσίπρας, μάθαμε μόνο με τι διαφωνεί. Δεν πρέπει από μια παρεξήγηση να φτάσουμε σε μια τραγωδία», σημείωσε.
Ερωτηθείς για τα κατά πόσο το Ποτάμι θα στηρίξει μια συμφωνία, ο Σταύρος Θεοδωράκης δήλωσε: «μια κυβέρνηση είναι για να διαπραγματεύεται. Γι’ αυτό ακριβώς εξελέγη. Από την πρώτη στιγμή είπαμε ότι στηρίζουμε την κυβέρνηση στη διαπραγμάτευση. Θα πρέπει να υπάρχει μια έντιμη συμφωνία. Αυτή τη συμφωνία εμείς θα τη στηρίξουμε γιατί αυτό που προέχει είναι να δώσουμε ανάσα στην ελληνική κοινωνία. Υπάρχουν κάποια παλιά κόμματα που αναλογίζονται την ψήφο τους με βάση την κόντρα που έχουν με τον ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς δεν λειτουργούμε έτσι. Και οι 17 βουλευτές του Ποταμιού θα στηρίξουμε τη συμφωνία».
Σχολιάζοντας τη νέα πρόταση τριών σελίδων που η ελληνική κυβέρνηση κατέθεσε σήμερα στους «Θεσμούς», σημείωσε ότι «η πρόταση έπρεπε να έχει κατατεθεί από τον Μάρτιο. Τώρα κάνουμε σπασμωδικές κινήσεις. Η αίσθησή μου είναι ότι πρόκειται για ένα συνεχές παιχνίδι της κυβέρνησης να προσθέτει κάθε ημέρα κάτι, μήπως και κάτι κερδίσει. Είχαμε πει από την αρχή ότι έπρεπε να υπάρχει μια εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης, που θα κάλυπτε το μεγαλύτερο μέρος του πολιτικού φάσματος. Δεν το έκανε η κυβέρνηση».
Ο επικεφαλής του Ποταμιού εκτίμησε τέλος πως «μέσα στο 2015 θα έχουμε εκλογές, γιατί η κυβέρνηση δεν έχει δυνατότητα να φέρει σε πέρας τις μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η χώρα». Επανέλαβε ωστόσο ότι «εκλογές μέσα στο καλοκαίρι, θα είναι καταστροφή για τον τουρισμό κι αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να αναλογιστούν καλά οι συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ».
Στο 3ο ΚΑΠΗ τον Σταύρο Θεοδωράκη συνόδευσαν οι Κωνσταντίνος Μπαργιώτας, βουλευτής Λάρισας και υπεύθυνος του Τομέα Υγείας του Ποταμιού, Πλάτων Τήνιος, υπεύθυνος του Τομέα Ασφάλισης και Βασίλης Μαρκής, υπεύθυνος του Τομέα Δικαιοσύνης του Κινήματος.
Με τον πρέσβη των ΗΠΑ
Ο επικεφαλής του Ποταμιού συνεχίζοντας τις επαφές του με εκπρόσωπους των εταίρων συναντήθηκε με τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα Ντέηβιντ Πίρς. Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε «σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα», σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος, συζητήθηκαν θέματα τόσο διμερών σχέσεων Ελλάδας – ΗΠΑ, όσο και ευρύτερα θέματα που αφορούν την Νοτιοανατολική Ευρώπη και την περιοχή της Μεσογείου, καθώς και οι πρόσφατες εξελίξεις στις οικονομικές σχέσεις της Ελλάδας με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Ο κ. Θεοδωράκης, όπως ανακοινώθηκε, ανέλυσε στον Αμερικανό πρεσβευτή τις θέσεις του «Ποταμιού» σε σχέση με την διαπραγμάτευση που βρίσκεται σε εξέλιξη, μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των δανειστών, επανέλαβε ότι το κόμμα θα υπερψηφίσει μία ευρωπαϊκή συμφωνία και υπογράμμισε τη σημασία στήριξης των διαπραγματεύσεων προς μια τέτοια συμφωνία από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν στην αναγκαιότητα προώθησης ουσιαστικών διαρθρωτικών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων, προκειμένου να προσελκυσθούν επενδύσεις στην Ελλάδα, καθώς και στις προοπτικές της χώρας να καταστεί σημαντικός τεχνολογικός και εμπορικός κόμβος, όταν απαλλαγεί από εμπόδια που την περιορίζουν σήμερα.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Ελλάδα ως μία περιφερειακή δύναμη σταθερότητας, ανάπτυξης, δημοκρατίας και ελευθερίας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και των Βαλκανίων, καθώς και για τον καθοριστικό ρόλο που η Ελλάδα και οι Ηνωμένες Πολιτείες μπορούν να παίξουν στην επίλυση χρόνιων ζητημάτων της περιοχής, όπως το Κυπριακό.
Από το Ποτάμι στη συνάντηση συμμετείχαν, επίσης, ο πολιτικός υπεύθυνος του τομέα Τουρκικών και Βαλκανικών Υποθέσεων, πρέσβης ε.τ. Γιώργος Κακλίκης, η επικεφαλής του γραφείου Διεθνών Σχέσεων του Κόμματος Οντίν Λιναρδάτου και το μέλος του Πολιτικού Σχεδιασμού και πολιτικός υπεύθυνος του τομέα Δικαιωμάτων Νικόλας Γιατρομανωλάκης.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα